Τα αρώματα που θα σας ταξιδέψουν νοερά στο Παρίσι

Δύο από τα πιο εμβληματικά αρώματα του οίκου Francis Kurkdjian.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στον πυρήνα της αισθητικής του Maison Francis Kurkdjian βρίσκεται το Παρίσι - μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τον αρωματοποιό.

Το 2016, ο Francis Kurkdjian θέλησε να μοιραστεί μερικά από τα πιο βαθιά συναισθήματά του μέσα από δύο αρώματα που έγιναν εμβληματικά στην οσφρητική γκαρνταρόμπα του Οίκου, το Petit Matin και το Grand Soir. Η Πόλη του Φωτός, από την αυγή μέχρι το σούρουπο με δύο eau de parfum. Σαν μια θύμηση των συναισθημάτων του, ο Francis Kurkdjian "μετέφρασε" αυτές τις στιγμές σε δύο εξαίσιες αρωματικές δημιουργίες.

"Η πρωινή δροσιά με το Petit Matin και η λάμψη μιας μεγάλης βραδιάς με το Grand Soir. Ζω στο ρυθμό ενός μαγευτικού και λαμπερού Παρισιού. Αυτές οι μοναδικές, πολύτιμες στιγμές με ενέπνευσαν να δημιουργήσω ένα ντουέτο αρωμάτων που μοιάζει με οσφρητική απόδραση στην καρδιά της Πόλης του Φωτός", λέει ο ίδιος.

Τα αρώματα που θα σας ταξιδέψουν νοερά στο Παρίσι

Το Petit Matin είναι ένας ψίθυρος απολαυστικής δροσιάς – της δροσιάς που έχει το Παρίσι στην πρώτη νύξη μιας καινούριας, λαμπερής μέρας όταν το αγκαλιάζει μια ανέγγιχτη χρυσή άλως. Άνθος πορτοκαλιάς, αιθέρια έλαια litsea cubeba(εξωτική λουίζα) και λεβάντας κυριαρχούν στη σύνθεση αυτού του φωτεινού και ακτινοβόλου eau de parfum. Η πουδρένια γλύκα του ακόρντου κράταιγου εισχωρεί στις νότες καρδιάς, ενώ το musky ακόρντο με Ambroxan™ υπογραμμίζει τις επιβλητικές νότες βάσης. 

perfume

Κεχριμπαρένιο και ξυλώδες, ζωηρό και σαγηνευτικό, το Grand Soir από την άλλη είναι ένα οσφρητικό αριστούργημα που ξεχειλίζει αισθησιασμό. Στην αρχή αποκαλύπτεται το βάθος ενός ακόρντου λάβδανου που συνδυάζεται με λεβάντα και φύλλα κανέλας, ενώ η γλυκιά ζεστασιά ενός ακόρντου από κεχριμπάρι και βανίλια μενύξεις βενζόης, κυριαρχεί στις νότες βάσης