Τα 5 πιο συχνά λάθη στον καθαρισμότου προσώπου

Μήπως άθελά σας σαμποτάρετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας;

Είναι το πρώτο και πιο βασικό βήμα σε μία skincare ρουτίνα, εκείνο που οι περισσότερες γυναίκες ξεκινούν να κάνουν ήδη από την εφηβεία τους. Γίνεται να πλένετε λάθος το πρόσωπό σας; Ναι γίνεται. Ιδού τα πέντε πιο συχνά λάθη στον καθαρισμό προσώπου, που ίσως σαμποτάρουν τη ρουτίνα σας:

Χρησιμοποιείται μόνο cleansing balm

Μπορεί τα cleansing balms να "λιώνουν" με μεγάλη ευκολία το μακιγιάζ, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποτελούν το μοναδικό προϊόν στη ρουτίνα καθαρισμού σας. Μετά τη χρήση τους είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσετε εκ νέου την επιδερμίδα σας με ένα cleanser σε μορφή αφρού ή τζελ έτσι ώστε να απομακρυνθεί το balm και η λιπαρότητα που αφήνει πίσω του και φυσικά τα υπολείμματα μακιγιάζ, αντηλιακού και ρύπων.

Χρησιμοποιείτε μόνο μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Διαβάστε Επίσης

Πολλές γυναίκες εναποθέτουν τις ελπίδες τους για σωστή αφαίρεση του μακιγιάζ και καθαρισμό της επιδερμίδας τους στα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Στην πραγματικότητα όμως δεν απομακρύνουν πλήρως τα υπολείμματα μακιγιάζ. Αυτό οδηγεί πολλές γυναίκες να τρίβουν με υπερβάλλοντα ζήλο την επιδερμίδα τους, κυρίως εκείνη στην περιοχή των ματιών, έτσι ώστε να δουν αποτελέσματα, κάτι το οποίο ενθαρρύνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ προορίζονται για χρήση σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως το camping που το τρεχούμενο νερό για τον καθαρισμό του προσώπου δεν είναι ευρέως διαθέσιμο, ή για διορθώσεις τυχόν λαθών στο μακιγιάζ. Για κάθε μέρα, προτιμήστε μία ρουτίνα διπλού καθαρισμού.

Επιλέγετε "σκληρά" καθαριστικά προσώπου

Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως η επιδερμίδα τους είναι καθαρή, μόνο αν νιώσουν αυτήν την sqeaky clean αίσθηση τραβήγματος. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι το καθαριστικό προσώπου είναι πολύ σκληρό, με αποτέλεσμα μαζί με τα υπολείμματα μακιγιάζ και τους ρύπους, να απομακρύνει και τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, που είναι πολύ σημαντικά για τη διατήρηση της καλής της υγείας.

Αυτός είναι ο λόγος που προτείνεται η χρήση ενός balm ή ενός νερού micellaire για το πρώτο βήμα του διπλού καθαρισμού και ενός ήπιου καθαριστικού προϊόντος σε μορφή gel για το δεύτερο

Χρησιμοποιείτε καυτό νερό

Το καυτό νερό μπορεί να κάνει την διαδικασία του καθαρισμού πιο απολαυστική, ωστόσο "ταλαιπωρεί" την επιδερμίδα, καθώς την ξηραίνει. Προτιμήστε νερό σε θερμοκρασία δωματίου. 

Δεν αφιερώνετε αρκετό χρόνο στον καθαρισμό

Προκειμένου να απομακρυνθούν επιτυχώς όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ και οι ρύποι, θα πρέπει να αφιερώσετε τουλάχιστον 3 λεπτά στον καθαρισμό της επιδερμίδας σας. Κάντε απαλές κινήσεις μασάζ με ανοδική φορά ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μία συσκευή καθαρισμού από σιλικόνη. 

Διαβάστε Επίσης