Χωρίς Fillers | Το συστατικό που "γεμίζει" τις ρυτίδες εκ των έσω

Αξίζει σίγουρα μια θέση στη ρουτίνα σας.

Στο "πρόβλημα" των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, το ραντεβού με την αισθητικό ή τον δερματολόγο και τα ενέσιμα fillers είναι σίγουρα η επικρατέστερη λύση, καθώς δίνουν άμεσα κι εντυπωσιακά αποτελέσματα με διάρκεια. Αν ωστόσο δεν νιώθετε ακόμα έτοιμη για μια τέτοιου είδους θεραπεία, τότε έχει έρθει η ώρα της κοσμετολογίας να πάρει τη σκυτάλη με συνθέσεις που "γεμίζουν" τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες εκ των έσω. Κοινός παρανομαστής όλων αυτών των προϊόντων είναι το υαλουρονικό οξύ, ένα από τα πιο δημοφιλή ενεργά συστατικά, το οποίο μπορεί να κάνει τη διαφορά στην όψη της επιδερμίδας σας.

Διαβάστε Επίσης

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας, ο οποίος παράγεται φυσιολογικά από το ανθρώπινο σώμα και απαντάται κυρίως στους συνδετικούς ιστούς, τις αρθρώσεις και τα κύτταρα της επιδερμίδας. Με το πέρασμα του χρόνου, η συγκέντρωσή του μειώνεται σταδιακά με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αφυδατώνεται, να χάνει τον όγκο και την ελαστικότητά της. Μια κρέμα ή ένας ορός με υαλουρονικό οξύ μπορεί τότε να βοηθήσει σημαντικά, ρυθμίζοντας την ενυδάτωση, παρέχοντας αντιοξειδωτική προστασία στα κύτταρα της επιδερμίδας, και συμβάλλοντας στην παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου. Το υαλουρονικό οξύ έχει επίσης την ιδιότητα να "γεμίζει" τις ρυτίδες εκ των έσω κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει πιο νεανική και plump

Αν και πολύ ευεργετικό για κάθε τύπο επιδερμίδας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί αντιγηραντικό συστατικό. Αυτό το plump αποτέλεσμα το οποίο χαρίζει είναι προσωρινό. Μόλις σταματήσει η συχνή χρήση προϊόντων με υαλουρονικό οξύ, το εφέ αυτό χάνεται. 

Αν θέλετε να δείτε μακροχρόνια αποτελέσματα στη λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, προτιμήστε προϊόντα με καθαρά αντιγηραντικά συστατικά, όπως η ρετινόλη και η μπακουκιόλη. Θα πρέπει να περιμένετε περισσότερο για να δείτε αποτελέσματα, αλλά τα αποτελέσματα αυτά θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Διαβάστε Επίσης