Κρέμα ημέρας vs Κρέμα νύχτας | Ποια η διαφορά;

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κρέμα ημέρας το βράδυ και το αντίστροφο;

Υπάρχουν δύο είδη γυναικών: Εκείνες που χρησιμοποιούν τα απολύτως απαραίτητα όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας τους και εκείνες που ακολουθούν μια χρονοβόρα skincare ρουτίνα, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες προϊόντα. Και οι δύο θα συμφωνήσουν όμως πως η κρέμα ημέρας και η κρέμα νύχτας είναι τα basics κάθε skincare ρουτίνας. Ακολουθούν όλα όσα θέλετε να ξέρετε για αυτές: 

Κρέμα ημέρας vs Κρέμα νύχτας

Χρειάζονται και οι δύο ή αποτελούν ένα κόλπο της βιομηχανίας καλλυντικών για να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα; Το πρώτο. Ο βασικός λόγος είναι πως η καθεμία εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό και περιέχει συστατικά που λειτουργούν ιδανικά διαφορετικές ώρες της μέρας

Κρέμα ημέρας

H κρέμα ημέρας συνήθως περιέχει SPF και έτσι προστατεύει σε ένα βαθμό την επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, ενώ παράλληλα έχει αρκετά πιο ελαφριά σύνθεση από την κρέμα νύχτας, γεγονός που την κάνει ιδανική για πριν το μακιγιάζ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κρέμα ημέρας συνήθως δεν περιλαμβάνει ενεργά συστατικά, όπως η ρετινόλη και το γλυκολικό οξύ, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν φωτοευαισθησία κατά τη διάρκεια της μέρας. 

Κρέμα νύχτας

Τις βραδινές ώρες πραγματοποιείται η κυτταρική ανάπλαση. Αυτός είναι ο λόγος που η χρήση μιας ποιοτικής κρέμας νύχτας θεωρείται επιτακτική για τη διατήρηση μιας υγιούς επιδερμίδας και τον περιορισμό των σημαδιών γήρανσης. Οι κρέμες νύχτας στοχεύουν στην βαθιά ενυδάτωση και την επανόρθωση της επιδερμίδας και γι' αυτό τείνουν να έχουν πιο πλούσιες συνθέσεις. Συνήθως περιέχουν συστατικά που λειτουργούν καλύτερα όσο κοιμάστε, μακριά από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, όπως τα πεπτίδια και ρετινόλη.

Μπορεί η μία να αντικαταστήσει την άλλη;

Λόγω των διαφορών τους δεν συστήνεται να χρησιμοποιείται η μία στη θέση της άλλης. Εάν χρησιμοποιήσετε την κρέμα νύχτας το πρωί, η λιπαρότητα στην επιδερμίδα θα αυξηθεί, ενώ εάν χρησιμοποιήσετε την κρέμα μέρας το βράδυ, η επιδερμίδα θα ενυδατωθεί, αλλά δεν θα χαίρει των πλούσιων αντιγηραντικών και ενυδατικών συστατικών που έχουν οι συνθέσεις για χρήση το βράδυ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ