Μασάζ προσώπου | Το βήμα που λείπει από τη skincare ρουτίνα σας

Πώς γίνεται το μασάζ προσώπου και ποιες οι ευεργετικές ιδιότητές του.

Μπορεί χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, καινοτόμες θεραπείες και skincare προϊόντα με επαναστατικές συνθέσεις να είναι διαθέσιμα, ωστόσο μία από τις πιο σημαντικές μεθόδους αντιγήρανσης και διατήρησης της υγείας της επιδερμίδας παραμένει το -πασίγνωστο εδώ και αιώνες- μασάζ προσώπου

Ευεργετικές ιδιότητες

Το μασάζ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, και έτσι συμβάλλει δραστικά στη διατήρηση της υγιούς και λαμπερής όψης της επιδερμίδας. Επιπλέον, καθώς οι μύες του προσώπου χαλαρώνουν, μειώνονται τα επίπεδα του στρες. Μια από τις πιο σπουδαίες ευεργετικές της ιδιότητες είναι ότι κάνει τις ρυτίδες να δείχνουν λιγότερο έντονες, καθώς διεγείρονται οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης.

Για ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Το μασάζ προσώπου αποτελεί ιδανική προσθήκη στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σε κάθε ηλικία. Ιδιαίτερα οι γυναίκες με ώριμες επιδερμίδες δεν θα πρέπει να το παραλείπουν, καθώς θα τις βοηθήσει με τις ρυτίδες.

How to

Ξεκινήστε απλώνοντας στο πρόσωπό σας τον αγαπημένο σας ορό ή ενυδατική κρέμα. Το μασάζ προσώπου θα πρέπει να γίνεται με κυκλικές κινήσεις με ανοδική φορά, ξεκινώντας από το μεγάλο κόκκαλο στο στήθος, περνώντας από το λαιμό, το πηγούνι, το στόμα, τη μύτη, τα μάγουλα και την περιοχή γύρω από τα μάτια και καταλήγοντας στο μέτωπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρέπει να ασκείται ελαφριά πίεση και να αφιερώνεται περίπου 1 λεπτό στο κάθε σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η χρήση εξειδικευμένων εργαλείων όπως το jade roller από νεφρίτη που αποσυμφορεί και λειαίνει τις ρυτίδες του προσώπου και το gua sha από χαλαζία που βοηθά με την τόνωση του περιγράμματος του προσώπου.

Beauty Meghan Markle

Celebrity secrets

Μία μέρα πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Harry, η Meghan Markle ζήτησε τη βοήθεια της A-list αισθητικού, Sarah Chapman. Εκείνη είναι που τη σύστησε στον κόσμο του μασάζ προσώπου, το οποίο έκτοτε αποτελεί το Νο.1 μυστικό της δούκισσας για λαμπερή επιδερμίδα. "Δουλεύουμε πολύ βαθιά μέσα στο μυ. Απελευθερώνεται έτσι όλη η ένταση και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος", λέει η αισθητικός. "Μπορείτε επίσης να τσιμπίσετε την επιδερμίδα σας με τον δείκτη και τον αντίχειρα. Μερικές φορές λίγα τσιμπήματα και λίγα χαστουκάκια είναι αρκετά για να ζωντανέψει η επιδερμίδα σας", συνεχίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ