Μυστικά για απαλά χέρια το χειμώνα

Καθημερινή φροντίδα και περιποίηση για χέρια από βελούδο.

Η θερμοκρασία έπεσε, οι πρώτες βροχές ξεκίνησαν και μαζί τους και το αναπόφευκτο σκάσιμο των χεριών. Η επιδερμίδα στα χέρια είναι πολύ ευαίσθητη, καθώς είναι διαρκώς εκτεθειμένη στα πάντα: Από τον καιρό, μέχρι τα απορρυπαντικά και το νερό. Επειδή απλά η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας δεν πρόκειται να φέρει την άνοιξη, ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές για να έχετε απαλά χέρια τώρα το χειμώνα:

Αλλάξτε τα καθαριστικά προϊόντα

Τα προϊόντα καθαρισμού με ήπιες συνθέσεις χωρίς σαπούνι και πλούσια, κρεμώδη υφή αποτελούν την ιδανική επιλογή για χέρια που είναι ευεπίφορα στην ξηρότητα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή στη θερμοκρασία του νερού

Τα παγωμένα χέρια, όταν έρθουν σε επαφή με το ζεστό νερό, τείνουν να ξηραίνονται ακόμα περισσότερο. Κατά το πλύσιμο των χεριών, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι χλιαρή προς δροσερή, ενώ καλό είναι αποφεύγεται το έντονο τρίψιμο των χεριών κατά το σκούπισμα με την πετσέτα. 

Προστασία από εξωτερκούς παράγοντες

Τα πλαστικά γάντια κατά το πλύσιμο των πιάτων μπορούν να προστατεύσουν τα χέρια από τα "σκληρά" καθαριστικά, που προκαλούν ξηρότητα, ενώ τα μάλλινα γάντια μπορούν να κάνουν το ίδιο για τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατεί έξω το χειμώνα

Ενυδάτωση

Η λίστα με τις συμβουλές για απαλά χέρια δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς την ενυδάτωση. Ιδανικά θα πρέπει να έχετε μία κρέμα χεριών με πλούσια σύνθεση σε κάθε τσάντα, προκειμένου να αποκαθιστάτε την υγρασία στα χέρια σας. Οι κρέμες αυτές δημιουργούν μία προστατευτική "μεμβράνη" στην επιδερμίδα, που κρατά τα χέρια απαλά και βελούδινα. Αναζητήστε προϊόντα με συστατικά, όπως η βαζελίνη και το βούτυρο καριτέ και μην ξεχνάτε πως η προστασία των χεριών θεωρείται ολοκληρωμένη μόνο αν στη σύνθεση της κρέμας περιέχονται και αντιηλιακά φίλτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μασάζ χεριών πριν τον ύπνο με λίγη βαζελίνη μπορεί επίσης να βοηθήσει με τον περιορισμό της ξηρότητας στα χέρια, αλλά και στα πετσάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ