Τέλος η λιπαρότητα | Μυστικά για ματ επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της μέρας

Αφήστε τo shiny εφέ για τα νύχια και τα μαλλιά.

Πόση λάμψη είναι πολλή λάμψη; Η αλήθεια είναι ότι μία πολύ λεπτή γραμμή χωρίζει το στρατηγικά τοποθετημένο highlighter που αναδεικνύει τα ζυγωματικά από την ανεπιθύμητη λιπαρότητα που στοιχειώνει τα όνειρα των γυναικών. Ακολουθούν τα πιο χρήσιμα tips για να κρατήσετε τη λιπαρότητα υπό έλεγχο και να αποκτήσετε ματ επιδερμίδα:

1. Χρησιμοποιήστε προϊόντα με σαλικυλικό οξύ

Αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό στη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας καθώς απομακρύνει τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, ενώ λόγω της λιποδιαλυτής σύστασής του διαπερνά με μεγάλη ευκολία τους πόρους και απελευθερώνει το παραπανίσιο σμήγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή η διττή απολεπιστική του δράση διατηρεί υπό έλεγχο την έντονη λιπαρότητα, ενώ παράλληλα αποτρέπει τη δημιουργία νέων μαύρων στιγμάτων και ακμής. Το σαλικυλικό οξύ περιέχεται σε μία μεγάλη γκάμα skincare προϊόντων, όπως τονωτικές λοσιόν, scrubs, ορούς, καθαριστικά προσώπου και ενυδατικές κρέμες, ιδανικά για τη λιπαρή επιδερμίδα. 

2. Ξεκινήστε το μακιγιάζ με ένα primer

Το πρώτο βήμα σε μια σωστή makeup ρουτίνα θα πρέπει να είναι η εφαρμογή ενός oil free primer, το οποίο θα μειώσει τους διεσταλμένους πόρους και θα βοηθήσει τα καλυπτικά προϊόντα να απλωθούν ομοιόμορφα και να διατηρηθούν αναλλοίωτα κατά τη διάρκεια της μέρας.

3. Μην παραλείπετε  την ενυδατική κρέμα

Υπάρχει η λαθεμένη αντίληψη ότι οι ενυδατικές κρέμες επιδεινώνουν την λιπαρότητα στην επιδερμίδα. Στην πραγματικότητα μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες αποτελεί το κλειδί για τον έλεγχο της λιπαρότητας, καθώς ισορροπώντας τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα, ελέγχεται η παραγωγή των φυσικών ελαίων. 

4. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ με μια πούδρα

Με ένα μεγάλο πινέλο, απλώστε μία λεπτή στρώση διάφανης πούδρας στο πρόσωπο, επικεντρώνοντας την προσοχή σας στη ζώνη Τ, ώστε να μειωθεί η λιπαρότητα. 

5. Μην ξεχνάτε τα blotting papers

Αυτοί οι σωτήρες της λιπαρής επιδερμίδας θα πρέπει να έχουν πάντα θέση σε κάθε τσάντα, όσο μικρή και να είναι. Απλά περνάτε ταμποναριστά τα απορροφητικά φύλλα στο πρόσωπο και αυτομάτως η λιπαρότητα απορροφάται πάνω τους, χαρίζοντας ματ φινίρισμα στην επιδερμίδα χωρίς το cakey αποτέλεσμα που έχουν συχνά οι πούδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ