Αντιγήρανση | Σε ποια ηλικία θα πρέπει να ξεκινά;

Οι αντιγηραντικές κρέμες και ο ρόλος τους στη skincare ρουτίνα κάθε γυναίκας.

Υπάρχει η λαθεμένη άποψη πως όσο πιο νωρίς ξεκινήσει μια γυναίκα να χρησιμοποιεί δραστικά προϊόντα αντιγήρανσης, τόσο λιγότερες ρυτίδες θα εμφανίσει στο μέλλον. Η άποψη αυτή όμως είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Ακολουθούν οι απαντήσεις σε όλα τα σχετικά ερωτήματα που σας απασχολούν:

Τι συμβαίνει κατά τη δεκαετία των 20;

Μέχρι τα 30 η επιδερμίδα έχει την ικανότητα να επανορθώνει μόνη της τις φθορές και γι' αυτό δεν χρειάζεται ενισχύσεις από το αντιρυτιδικό οπλοστάσιο της κοσμητολογίας. Η χρήση αντιρυτιδικών προϊόντων μπορεί να κάνει την επιδερμίδα να "τεμπελιάσει" και στην πραγματικότητα να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείτε. Σε αυτήν τη δεκαετία, τα μόνα που χρειάζεται η επιδερμίδα είναι καλή ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο και το περιβάλλον.

Πότε πρέπει να ξεκινά η αντιγήρανση;

Στον αντίποδα των γυναικών που ξεκινούν τον αγώνα κατά των ρυτίδων πολύ νωρίς, βρίσκονται εκείνες που καθυστερούν πολύ και περιμένουν να εγκατασταθούν για τα καλά τα σημάδια του χρόνου στην επιδερμίδα πριν ξεκινήσουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι γιατροί υποστηρίζουν πως η αντιγήρανση θα πρέπει να ξεκινά κατά τη δεκαετία των 30, τότε που ξεκινούν να εμφανίζονται δειλά δειλά τα πρώτα σημάδια γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες, η αφυδάτωση και ο ανομοιόμορφος τόνος της επιδερμίδας. Τότε είναι που πρέπει να γίνεται η ενσωμάτωση αντιγηραντικών ορών και κρεμών στη skincare ρουτίνα, προκειμένου τα σημάδια αυτά να μη γίνουν μόνιμα και να απαλυνθούν.

Δεν υπάρχει όμως ακριβής κανόνας για το πότε θα πρέπει να ξεκινά ο αγώνας κατά των ρυτίδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την ηλικία, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλα χαρακτηριστικά πριν την αγορά προϊόντων που στοχεύουν στην εξάλειψη των σημαδιών του χρόνου. Μεγάλη σημασία έχει ο κληρονομικός παράγοντας, αλλά και το χρώμα της επιδερμίδας, καθώς οι ξανθές γυναίκες βρίσκονται σε πιο μειονεκτική θέση σε σύγκριση με τις μελαχρινές. 

Η λύση

Στην πραγματικότητα η "αυτο-διάγνωση" μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στην επιδερμίδα, αλλά και στο πορτοφόλι σας. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει πάντα να αναζητάτε τη συμβουλή του δερματολόγου σας

Αυτό που όλες οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν για να έχουν όσο το δυνατόν πιο νεανική επιδερμίδα καθώς μεγαλώνουν είναι να τη φροντίζουν. Ο καλός καθαρισμός, η τόνωση, η ενυδάτωση και η προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο αποτελούν τα πιο σίγουρα βήματα για την καθυστέρηση της εμφάνισης των ρυτίδων και τη διατήρηση της ομοιογενής υφής και σφριγηλότητας της νεανικής επιδερμίδας σας. 

Μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε το δερματολόγο σας πριν αλλάξετε τη skincare ρουτίνα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ