Πείτε αντίο στις ρυτίδες στο λαιμό και το ντεκολτέ

Στη μάχη με τις ρυτίδες, σύμμαχος είναι η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας.

Ένα από τα σημεία του σώματος, τα οποία μαρτυρούν την ηλικία είναι ο λαιμός. Ένας από τους λόγους είναι ότι η επιδερμίδα εκεί είναι πιο λεπτή, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο ανθεκτική και άρα πιο ευάλωτη στις ρυτίδες. Επιπρόσθετα, η επιδερμίδα σε αυτό το σημείο στερείται των φυσικών της λιπαντικών με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπής στην ξηρότητα και κατά συνέπεια στη γήρανση. Τέλος, ο λαιμός είναι ένα από τα τμήματα του σώματος, τα οποία βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται πιο εύκολα και έτσι να δημιουργούνται αισθητές οριζόντιες γραμμές, οι οποίες τελικά μεταμορφώνονται σε βαθιές ρυτίδες.

Παρακάτω θα βρείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε το λαιμό σας να δείχνει πιο νεανικός και να κρύψετε επιτυχώς την ηλικία σας:

1. Μην ξεχνάτε τον καθαρισμό

Ακριβώς όπως το πρόσωπο, έτσι και ο λαιμός θα καθαρίζεται σε καθημερινή βάση, πρωί και βράδυ. Επιλέξτε ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν, που προστατεύει την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας.

RELATED STORY

2. Η αντηλιακή προστασία είναι must

To αντηλιακό δεν θα πρέπει να βγαίνει από το νεσεσέρ σας με το πέρας του καλοκαιριού. Η προστασία της επιδερμίδας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου με ένα καλό αντηλιακό είναι απαραίτητη όλο το χρόνο, αφού οι UVA μπορούν εύκολα να τρυπώσουν ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους. 

3. Η ενυδάτωση είναι το παν

Είναι καίριας σημασίας να εφαρμόζετε καθημερινά μια ενυδατική κρέμα ή έναν ορό στο λαιμό και το ντεκολτέ με ανοδικές κινήσεις μασάζ. Οι συνθέσεις αυτές είναι πιο συμπυκνωμένες και περιέχουν δραστικούς παράγοντες που προλαμβάνουν ή "διορθώνουν" τη χαλάρωση, χαρίζοντας ένα εφέ lifting. 

RELATED STORY

Balm ενυδάτωσης, The Neck and Décolleté Concentrate της La Mer, για ανορθωμένη και νεανική εμφάνιση στο λαιμό και το ντεκολτέ

Τζελ σμίλευσης Black Pine, Korres, με ElastiLift 3D, που αντιμετωπίζει τη χαλάρωση και τις κάθετες γραμμές του ντεκολτέ (στα φαρμακεία)

Κρέμα Neck Contour της Frezyderm για εντατική ενυδάτωση, αντιρυτιδική δράση και ανόρθωση του χαλαρού δέρματος (στα φαρμακεία)

Ορός για ενυδάτωση και μείωση των ρυτίδων με έλαιο jojoba Herbal Recovery Neck Serum, Jurlique (beautycom.gr)

Balm ενυδάτωσης Neovadiol Phytosculpt Vichy, για ανόρθωση και σύσφιξη του λαιμού και του περιγράμματος του προσώπου (στα φαρμακεία)