5 τρόποι να γίνει η skincare ρουτίνα περισσότερο βιώσιμη

Από τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων μέχρι τη σωστή ανακύκλωση των συσκευασιών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η ανακύκλωση έχει γίνει μέρος της ζωής σας, στο γυμναστήριο παίρνετε πάντα μαζί ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι με νερό, ενώ δεν διανοείστε να χρησιμοποιήσετε ξανά πλαστικά καλαμάκια. Θα ορκιζόσασταν ότι η ζωή σας έχει γίνει πια eco-friendly. Θα μπορούσατε να πείτε το ίδιο και για την ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας; Το 2020 είναι η χρονιά που οι ρουτίνες ομορφιάς δεν θα αποσκοπούν μόνο στη δική μας φροντίδα, αλλά και στου πλανήτη, αφού η συζήτηση περί βιωσιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ακολουθούν 5 εύκολοι τρόπο να κάνετε τη skincare ρουτίνα σας περισσότερο βιώσιμη:

1. Τέλος οι δίσκοι ντεμακιγιάζ μιας χρήσης

Με κάθε πέρασμα νερού miceller ή γαλακτώματος στο πρόσωπο, μολύνετε όλο και περισσότερο το περιβάλλον. Για την παραγωγή βαμβακιού χρησιμοποιείται μεγάλη ποσότητα νερού, οπότε όσο λιγότερους δίσκους ντεμακιγιάζ μιας χρήσης έχει η skincare ρουτίνα, τόσο το καλύτερο. Επενδύστε σε δίσκους ντεμακιγιάζ πολλαπλών χρήσεων, που πλένονται στο πλυντήριο μετά από κάθε χρήση. 

2. Μακριά από προϊόντα που περιέχουν φοινικέλαιο

Η μεγάλη ζήτηση φινικέλαιου για καθημερινά προϊόντα, από δημητριακά πρωινού και ενεργειακές μπάρες, μέχρι καθαριστικά προϊόντα για το πρόσωπο, οδηγεί στην καταστροφή φυσικών τροπικών δασών και κατά συνέπεια στην εξαφάνιση άγριων ζώων που κατοικούν εκεί. 

3. Μειώστε τη θερμοκρασία του νερού

Όσο πιο ζεστό είναι το νερό, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνεται. Μειώνοντας τη θερμοκρασία του νερού, δεν προστατεύετε μόνο το περιβάλλον, αλλά και την επιδερμίδα σας, καθώς χάρη στο δροσερό νερό, δεν στερείται των φυσικών ελαίων της και κατά συνέπεια διατηρείται ενυδατωμένη και απαλή. 

4. Ανακύκλωση

Οι περισσότερες συσκευασίες προϊόντων μακιγιάζ και skincare, πλέον ανακυκλώνονται. Ο γενικός κανόνας λέει πως όσα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή γυαλί μπορούν να ανακυκλωθούν. Δυστυχώς, η αντλία του foundation, για παράδειγμα, δεν ανακυκλώνεται και γι' αυτό θα πρέπει να απομακρύνεται από το προϊόν πριν πεταχτεί στον ειδικό κάδο. Εκτός από τις αντλίες που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν, το ίδιο ισχύει για τα βουρτσάκια μάσκαρα, τις παλέτες με καθρέφτες ή μαγνητάκια, τα πινέλα, αλλά και τα μπουκαλάκια από τα βερνίκια νυχιών, εξαιτίας των χημικών που περιέχουν τα βερνίκια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι πολλές εταιρίες έχουν ειδικά προγράμματα, στα οποία επιστρέφοντας άδειες συσκευασίες για ανακύκλωση, ο πελάτης παίρνει κάποια έκπτωση για επόμενη αγορά ή ακόμη και δωρεάν προϊόντα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα άδεια γυάλινα δοχεία για την οργάνωση των πινέλων μακιγιάζ, αλλά και διάφορων ειδών υγιεινής, όπως οι μπατονέτες και το βαμβάκι. 

5. Επιλέξτε την πιο οικολογική λύση

Ιδανικά οι δίσκοι ντεμακιγιάζ και τα μαντηλάκια μιας χρήσης θα πρέπει να αποφεύγονται. Τα περισσότερα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ φτιάχονται από πολυεστέρα, που σημαίνει ότι θα παραμείνουν στον πλανήτη για μέχρι και 100 χρόνια. Εάν όμως δεν μπορείτε να κάνετε μακριά τους, επιλέξτε τη βιοδιασπώμενη εκδοχή τους, που είναι πολύ πιο φιλική για το περιβάλλον. Οι κοινές μπατονές και οδοντόβουρτσες, καλό είναι επίσης να αντικαθίστανται από άλλες φτιαγμένες από μπαμπού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ