6 τρόποι για να απαλλαγείτε από το στρες με τον διαλογισμό

Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να νιώσετε πιο ήρεμη

Παρόλο που δεν γίνεται να σταματήσετε τις αγχωτικές σκέψεις, μπορείτε να μάθετε να τις διαχειρίζεστε και ένα από τα μυστικά για να το πετύχετε είναι ο διαλογισμός. Ο διαλογισμός μπορεί να σας διδάξει πραγματικά πώς να αναγνωρίσετε τις ανήσυχες σκέψεις, να τις παρατηρήσεις και στη συνέχεια να τις αφήσετε να φύγουν. Το πιο σημαντικό είναι ότι μαθαίνετε να αναγνωρίζετε και να ανταποκρίνεστε στα συναισθήματά σας αντί να αντιδράτε άμεσα σε αυτά.

6 τρόποι για να απαλλαγείς από το στρες με τον διαλογισμό

Εστιάστε στην αρχή και το τέλος της αναπνοής σας

Με το χέρι στο στομάχι, εστιάστε στην αναπνοή σας καθώς εισπνέετε και εκπνέετε. Μετράτε τις ανάσες – μία στην αρχή, δύο στο τέλος – καθώς προσέχετε την κίνηση του σώματός σας, για να επανέλθετε στο παρόν. Κάντε το για 10 δευτερόλεπτα, καθώς η επανάληψη είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Προσέξτε πώς αισθάνεστε όταν τα πόδια σας πατούν στο έδαφος

Ή πώς αισθάνονται τα χέρια σας στο πληκτρολόγιο. Ή πώς νιώθει η πλάτη σας στην καρέκλα – οτιδήποτε αιτιολογεί το πού βρίσκεστε και τι κάνετε εκείνη τη στιγμή. Αφήστε τις σκέψεις να πηγαινοέρχονται κανονικά, αλλά μόλις συνειδητοποιήσετε ότι χάνετε μία σκέψη, προσπαθήστε να εστιάσετε ξανά.

Κλείστε τα μάτια σας και εστιάστε στο μέτωπό σας – στη συνέχεια ξεκινήστε να σαρώνετε ολόκληρο το σώμα, σταματώντας σε συγκεκριμένα μέρη (όπως τα μάτια, το στόμα, το λαιμό σου κλπ.), προσπαθώντας να λάβετε υπόψη σας κάθε αίσθηση που αισθάνεστε – καλή ή κακή.

"Σκανάρετε” όλο το σώμα σου από την αρχή μέχρι το τέλος

Μην περάσε κρίση ή σταθεροποιήσετε τα συγκεκριμένα συναισθήματα – απλώς σημειώστε το και συνεχίστε. σαρώνοντας ολόκληρο το σώμα σας δύο έως τρεις φορές, δίνοντας προσοχή στο πώς αισθάνεστε πριν και μετά την ολοκλήρωση της σάρωσης. Μην κρίνετε τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσετε, απλά συνέχιστε να σκανάρετε το σώμα σας, εστιάζοντας σε κάθε σημείο του.

Φαντάατείτε ένα φωτεινό, θερμό ηλιακό φως που λάμπει πάνω από το κεφάλι σας

Αναγνωρίζετε το αίσθημα όταν κάθεστε δίπλα σε ένα παράθυρο (ή βρίσκεστε στην παραλία) και μια ακτίνα ηλιοφάνειας χτυπά το πρόσωπό σας; Φαντεστείτε αυτό το συναίσθημα την επόμενη φορά που νιώθετε το άγχος να σας καταβάλει – αλλά φανταστείτε ότι αυτή η δέσμη φωτός γεμίζει κάθε μέρος του σώματός σας και όχι μόνο το κεφάλι σα.ς

Αφήστε το μυαλό σας να σκεφτεί ό,τι ακριβώς θέλει

Όταν κάθεστε με τις σκέψεις σας, χωρίς προσδοκίες, αίσθηση σκοπιμότητας ή εστίαση για αρκετά λεπτά – δίνετε στο μυαλό σας τον επιπλέον χώρο που χρειάζεται για να το ξεκουράσετε.

Μιλήστε στον εαυτό σας όπως θα κάνατε με έναν φίλο

Ρωτήστε τον εαυτό σας: "τι εκτιμάς περισσότερο στη ζωή σου”; Μόλις δώσετε την απάντηση στο μυαλό σας, εστιάστε σε αυτή την ευγνωμοσύνη για 30 δευτερόλεπτα. Η διερεύνηση του δεύτερου ατόμου σας χωρίζει από το μυαλό σας και ενθαρρύνει ένα χώρο εκτίμησης, απαλλαγμένο από οποιαδήποτε συντριπτική συναισθήματα.

Πηγή: Missbloom.gr