6 λάθη που ίσως κάνετε στη δίαιτα και δεν χάνετε κιλά

Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες στη διαδικασία απώλειας βάρους στις οποίες αξίζει να δώσετε βάση αν δεν θέλετε να δείτε τη ζυγαριά να κολλάει.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Προσέχετε την διατροφή σας, ασκείστε τακτικά και κοιμάστε καλά. Αφού τα κάνετε όλα σωστά, τι μπορεί να φταίει και κολλάει η ζυγαριά; Η αλήθεια είναι πως εκτός από κάποιους συγκεκριμένους λόγους που μπορεί να καθυστερούν την απώλεια βάρους, όπως δύσκολος μεταβολισμός, υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες στη διαδικασία απώλειας βάρους στις οποίες αξίζει να δώσετε βάση αν θέλετε να δείτε την αντίστροφη μέτρηση των κιλών να προχωράει με σταθερή ταχύτητα.

 Δεν τρώτε σωστό πρωινό

Αν τρώτε μία φέτα ψωμί του τοστ, πίνετε έναν καφέ και φεύγετε από το σπίτι το πρωί χωρίς να τρώτε τίποτα άλλο δεν κάνετε ό,τι καλύτερο για το σώμα σας. Ένα ισορροπημένο πρωινό θα πρέπει να παρέχει πρωτεΐνες, λίγο λίπος και φυσικά υδατάνθρακες. Επιλέξτε ανάμεσα σε πρωινά που περιέχουν όλα τα παραπάνω, όπως γιαούρτι με βρώμη και διάφορα φρούτα, ή ένα ποτήρι από διάφορα φρούτα χτυπημένα στο μπλέντερ και 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με βούτυρο και μέλι ή ένα τοστ με μαύρο ψωμί, τυρί και γαλοπούλα μαζί με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό.

Ψωνίζετε χωρίς λίστα

Πάρτε στυλό και χαρτί και σημειώστε το μενού με τα πιάτα που θα μαγειρέψετε όλη την εβδομάδα. Στη συνέχεια, κάντε μια λίστα με τα υλικά που χρειάζεστε. Έτσι, όταν βρεθείτε στο supermarket, να ψωνίσετε μόνο αυτά και δεν θα βάλετε στη κουζίνα τρόφιμα που θα σας βάλουν σε πειρασμό. Επιπλέον, δείτε το καλάθι του supermarket σαν... πιάτο! Οι διατροφολόγοι λένε πως όταν κάποιος ξεκινά δίαιτα, πρέπει να γεμίζει το 50% του πιάτου του με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, με φυτικές ίνες-όσπρια και πρωτεΐνη. Κάντε το ίδιο με το καλάθι του supermarket! Γεμίστε το με λαχανικά και φρούτα εποχής που σας αρέσουν, κρέατα και προϊόντα ολικής άλεσης.

Γυμνάζεστε, αλλά χωρίς ποικιλία ασκήσεων

Αν η γυμναστική σας αποτελείται περισσότερο από ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης παρά από αερόβια και το αντίστροφο, τότε ήρθε η στιγμή να προσθέσετε έναν νέο τύπο γυμναστικής στην προπόνησή σας  από την κατηγορία που δεν προτιμούσατε μέχρι σήμερα. Σε πολύ γενικές γραμμές, η αερόβια γυμναστική φέρνει τις άμεσες καύσεις, η μυική ενδυνάμωση στηρίζει μακροπρόθεσμα τη λειτουργία του μεταβολισμού και βοηθά να μην παίρνετε εύκολα βάρος όταν ξεφεύγετε, συνεπώς χρειάζεστε ασκήσεις και από τις δύο κατηγορίες για να χάνετε σταθερά βάρος.

Δεν τρώτε πριν τη γυμναστική

Αν πιστεύετε πως δεν πρέπει να τρώτε τίποτα πριν γυμναστείτε και πάλι κάνετε λάθος. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Arkansas έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες λίγο πριν γυμναστούν είχαν πολύ περισσότερη ενέργεια και μπορούσαν να αποδώσουν πολύ καλύτερα την ώρα της προπόνησης.

Πίνετε αναψυκτικά light

Νομίζεις ότι δεν παίρνετε θερμίδες όταν πίνετες αναψυκτικά light; Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι άνθρωποι που ήταν υπέρβαροι και έκαναν δίαιτα για να χάσουν βάρος όσο κατανάλωναν light αναψυκτικά, τελικά έτρωγαν τις ίδιες θερμίδες με εκείνους που έπιναν κανονικά αναψυκτικά. Μείνετε, επομένως, μακριά από τα light αναψυκτικά που περιέχουν κρυφές θερμίδες και αρχίστε να πίνετε νερό.

Η διατροφή σας είναι μονότονη

Αν τρώτε κάθε μέρα το ίδιο πρωινό και τα ίδια γεύματα επαναλαμβάνονται συχνά, αυτό σημαίνει πως ο μεταβολισμός βαρέθηκε και χρειάζεται ποικιλία για να ξυπνήσει και να πάρει μπρος ξανά. Συνεπώς, δοκιμάστε νέα τρόφιμα και συνδυασμούς στη διατροφή σας και παρατηρήστε ποια εβδομάδα χάσατε περισσότερο βάρος μετά από μια τέτοια αλλαγή στη διατροφή. Επαναλάβετε πιο συχνά τα γεύματα της συγκεκριμένης εβδομάδας αλλά όχι με τρομερή συχνότητα και εμμονή για να μην έχετε ξανά τις επιπτώσεις της μονότονης διατροφής.

Πηγή: womantoc.gr