Οι 3 εχθροί του μεταβολισμού

Οι καθημερινές συνήθειες που τον αποτρέπουν να λειτουργεί στο μέγιστο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο μεταβολισμός δεν ελέγχεται μόνο από τη διατροφή και τη συχνότητα που ασκείστε. Τι καταστρέφει το μεταβολισμό; Δείτε τους πιθανούς ενόχους που ίσως τον εμποδίζουν να δουλεύει αποτελεσματικά και στο έπακρο.

Τα φαγητά που τρώτε δεν είναι αρκετά καυτερά

Έρευνα στην επιθεώρηση Appetite, βρήκε πως όταν οι συμμετέχοντες πρόσθεσαν καυτερή σάλτσα με τσίλι το βραδινό τους, χόρτασαν γρηγορότερα και έφαγαν 30% λιγότερο σε σχέση με το αν προτιμούσαν ένα πιο ήπιο γεύμα.

Κάθεστε πολύ

Αν η αγαπημένη σας συνήθεια είναι να κάθεστε στον καναπέ και να βλέπετε ταινίες, πράγματι μπορεί να αυξήσετε το βάρος σας. Σε μελέτη, οι άνθρωποι που κάθονταν 3 ώρες κάθε μέρα, είχαν 74% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από μεταβολικό σύνδρομο, σε σχέση με εκείνους που κάθονταν λιγότερο από 2 ώρες. Ο λόγος που το… καθισιό εμποδίζει τον μεταβολισμό; Οι μύες δεν χρειάζεται να δουλεύουν πολύ, άρα καίγεται λιγότερο λίπος.

Δεν πλένετε τα χέρια σας

Ερευνητές στο Pennington Biomedical Research Center ανακάλυψαν έναν συσχετισμό σε έναν κοινό αναπνευστικό ιό και στην παχυσαρκία, αφού όπως φάνηκε ο συγκεκριμένος ιός μετέτρεπε τα βλαστοκύτταρα σε λιποκύτταρα. Αν θέλετε να μειώσετε αυτό το ρίσκο, κάντε το πιο απλό: πλένετε συχνά τα χέρια σας.

Πηγή: Shape.gr