10 απλοί τρόποι για να ζείτε πιο υγιεινά

Τα βήματα για να βελτιώσουμε την υγεία και την καθημερινότητά μας

Συχνά, περιμένουμε τις ιδανικές συνθήκες για να αρχίσουμε να ζούμε πιο υγιεινά. Στην καθημερινότητά μας όμως, η αλλαγή έρχεται μέσα από μικρά βήματα. Η άσκηση, η διατροφή, η καλή διάθεση παίζουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της υγείας μας.

Σκεπτόμενη όμως ότι πρέπει να τα αλλάξετε όλα μαζί, πιθανότατα να σας πέσουν βουνό. Το μυστικό για να ζείτε πιο υγιεινά είναι να ξεκινήσετε αλλάζοντας μερικές καθημερινές συνήθειες, όπως το να βλέπετε λιγότερο τηλεόραση και να περπατάτε περισσότερο ή να προετοιμάζετε τα αγαπημένα σας σνακ και να αποφεύγετετις επεξεργασμένες τροφές.

1. Προτιμήστε νερό αντί για κάποιο αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη. Αν νομίζετε ότι τα diet αναψυκτικά δεν έχουν επιπτώσεις στη ζυγαριά σας, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Μία μελέτη από το University of North Carolina αποκάλυψε ότι τα άτομα που αντικαθιστούν το κανονικό αναψυκτικό με την diet εκδοχή του, είχαν περισσότερη όρεξη για ψωμί και γλυκά από αυτά που επέλεξαν νερό.

2. Ετοιμάστε τα λαχανικά σας. Κόψτε ένα καρότο, αγγούρι ή πολύχρωμη πιπεριά σε στικ και αποθηκεύστε το σε ένα γυάλινο τάπερ ώστε να τσιμπολογάτε μέσα στην ημέρα. Μπορείτε να διευρύνετε την ποικιλία των λαχανικών, επιλέγοντας τα αγαπημένα σας ανάλογα με την εποχή.

3. Ακονίστε το μυαλό σας.

4. Καταναλώστε περισσότερες φρέσκες τροφές και λιγότερο επεξεργασμένες. "Δεν χρειάζεται να μαγειρεύετε εντυπωσιακά ή σύνθετα αριστουργήματα, μόνο καλό φαγητό με φρέσκα υλικά" – Julia Child.

5. Αφιερώστε 30 λεπτά κάθε μέρα σε περπάτημα, pilates, cycling, yoga - έξω ή μέσα - για να διώξετε το στρες και να χαλαρώσετε το μυαλό σας.

6. Φτιάξτε το δικό σας energy combo snack. Ψημένα ή αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, σταφίδες ή chips μαύρης σοκολάτας - δεν υπάρχουν περιορισμοί στις προτιμήσεις σας. Έτσι, θα έχετε πάντα το τέλειο σνακ χωρίς ζάχαρη.

7. Μην κάνετε συλλογή από μενού fast food εστιατορίων.

8. Βλέπετε λιγότερη τηλεόραση.

9. Νικήστε τις λιγούρες με λίγη μαύρη σοκολάτα.

10. Να είστε ευγνώμων. Είτε επιλέγετε να κρατάτε ημερολόγιο ή να κάνετε διαλογισμό στην αρχή ή στο τέλος της μέρας, αφιερώστε χρόνο για να συνειδητοποιήσετε πόσο τυχερή είστε. Ακόμα κι αν οι λόγοι είναι φαινομενικά ασήμαντοι, είναι όμορφο να ανακαλύπτεις κάτι που σου φτιάχνει τη μέρα. Η ευγνωμοσύνη ακόμα και για τα μικρά πράγματα, σας δείχνει πώς μερικές φορές δεν χρειάζεστε κάτι παραπάνω για να είστε χαρούμενη.

Πηγή: Missbloom.gr