X

Detox | Ο απόλυτος οδηγός αποτοξίνωσης για μετά το Πάσχα

Δώστε στη διατροφή και το σώμα σας την "ανάσα" που χρειάζεται.

Οι μέρες της νηστείας (όσο κράτησαν) πέρασαν και πλέον πέρασε και το τριήμερο του Πάσχα, όπου σίγουρα το πλάνο της διατροφής σου γέμισε με πολλές "παρασπονδίες".  Είτε ακολουθείτε κάποια δίαιτα, είτε όχι, σίγουρα έχετε την ανάγκη για ένα detox, ώστε να δώσετε στον οργανισμό σας μια "ανάσα" και να επιστρέψετε στο καθημερινό σου πρόγραμμα πιο ανάλαφρη και γεμάτη ενέργεια. 

Συνδυάστε το spring cleansing που ετοιμάζετε για το σπίτι σας με μια αποτοξίνωση στη διατροφή σας και αποκτήστε υγιεινές συνήθειες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σας. 

Πίνετε άφθονο νερό

Κάντε ένα διάλειμμα από το αλκοόλ για όσο περισσότερο μπορείτε και στο μεταξύ πίνε άφθονο νερό. Δοκιμάστε το "διάσημο" νερό με λεμόνι που βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, την ενυδάτωση και την πέψη. 

Προσθέστε λαχανικά και φρούτα στη διατροφή σας

Δώστε προτεραιότητα στις πράσινες, μη επεξεργασμένες τροφές, τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, το σπανάκι, το μπρόκολο, τα χόρτα και κατανάλωσε φρούτα εποχής μετά το γεύμα αλλά και σαν σνακ. 

Πίνετε smoothies και πράσινο τσάι

Πειραματιστείτε υνδυάζοντας τα παραπάνω φρούτα και λαχανικά σε αναζωογονητικά smoothies που μπορείτε να τρώτε σαν πρωινό ή σαν σνακ. Αντικαταστήστε το δεύτερο φλιτζάνι καφέ με μία κούπα πράσινο τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά αλλά κατεχίνες, οι οποίες ενισχύουν την καλή λειτουργία του συκωτιού και αυξάνουν την παραγωγή των αποτοξινωτικών ενζύμων.

Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό γεύμα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια μίας δίαιτας είναι η παράλειψη του πρωινού γεύματος. Ξεκινήστε την κάθε μέρα με ένα υγιεινό αλλά χορταστικό πρωινό που θα δώσει στον οργανισμό σας την ενέργεια που χρειάζεται. 

Αθληθείτε

Μετά το δικαιολογημένο διάλειμμα των προηγούμενων ημερών από το γυμναστήριο, ήρθε η ώρα να βάλετε ξανά την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Βγείτε για τρέξιμο στη γειτονιά σας, γυμναστείτε ξανά. Η άθληση θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και με τον ιδρώτα θα αποβάλετε τις τοξίνες. 

Δοκιμάστε γιόγκα και διαλογισμό

Δοκιμάστε μια νέα μορφή άσκησης που θα επιδράσει στο σώμα αλλά και το πνεύμα σας. Πολλοί επιτυχημένοι επαγγελματίες ορκίζονται στα οφέλη του διαλογισμού, που σας ανοίγει μια νέα πόρτα σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεστε τις ανάγκες του σώματός σας. 

Καθιερώστε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου

Θέστε τις 7-8 ώρες ύπνου ως προτεραιότητα- τουλάχιστον για ένα διάστημα. Ο ποιοτικός ύπνος μόνο οφέλη έχει για τον οργανισμό, την υγεία και την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα αυξάνει την απόδοση σε καθημερινή βάση- και βοηθά στη σταθεροποίηση των διατροφικών συνηθειών σας. 

Πηγή: Madamefigaro.gr