Επιστροφή στο γυμναστήριο | Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής, τι πρέπει να προσέξετε όταν επιστρέψετε στο γυμναστήριο;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από την Ιωάννα Λαουμτζή, Fitness Consultant / Exclusive Coach, Owner of IL EXCLUSIVE FITNESS GYM (@il_ioanna_laoumtzi, ioannalaoumtzi.gr).

Μετά από ένα χρόνο γυμναστικής στο σπίτι και αυτοδιδασκαλίας, η επιστροφή σε ένα χώρο γυμναστικής μπορεί να αγχώνει πολλούς. Ιδού ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε και να λάβετε υπόψη σας πριν πάτε και πάλι στο γυμναστήριο.

Προσωπική υγιεινή

Όλα είναι θέμα εκπαίδευσης και η προσωπική υγιεινή τώρα όσο ποτέ είναι απαραίτητη. Άρα καθαρά αθλητικά παπούτσια, συχνή χρήση αντισηπτικού και να προτιμάτε τις ώρες που δεν έχει πολύ κόσμο, τις πολύ πρωινές ιδανικά. 

Προσοχή στους τραυματισμούς

Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού όταν κάποιος επιστρέφει στη ρουτίνα γυμναστικής ενώ έχει μεγάλη περίοδο αποχής. Ζητήστε ένα πρόγραμμα back to basics από το γυμναστή σας και βοηθήστε έτσι το σώμα σας να περάσει από τον καναπέ στην ‘’πεδίο μάχης΄΄με ασφαλείς και αποτελεσματικές ασκήσεις. 

Η Online προπόνηση δεν σταματά

Είναι κάτι που ήρθε για να μείνει. Βρείτε το προπονητή σας, πείτε τις ανάγκες σας και μαζί δημιουργήστε το πρόγραμμα που σας εξυπηρετεί. Ένας συνδυασμός εικονικών και προσωπικών, δια ζώσης προπονήσεων είναι ίσως αυτό που σας ταιριάζει. 

Σταθερό πρόγραμμα 

Συνεχίστε να γυμνάζεστε με ένα σταθερό πρόγραμμα που θα επιτρέπει και σε εσάς αλλά και στον προπονητή σας να οργανωθείτε σωστά. Ο σωστός προγραμματισμός θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του γυμναστηρίου αλλά και στην αποφυγή συνωστισμού.

Σωστή επίβλεψη 

Είτε έχετε επιλέξει τη προσωπική προπόνηση είτε γυμνάζεσαι μόνος σας να θυμάστε πως έχετε ανάγκη από επίβλεψη. Καλά όλα όσα μάθατε στη καραντίνα αλλά ένας ειδικός άσκησης μπορεί να δει τις αδυναμίες σας και να διορθώσει τα λάθη σας.  Λάθη στις ασκήσεις που γίνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να δημιουργήσουν πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. 

Η νέα εποχή 

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι η ανασφάλεια που έχει αφήσει όλο αυτό. Διανύουμε όλοι μια νέα εποχή μαθαίνοντας πώς λειτουργούν αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις και αυτό περιλαμβάνει και τα γυμναστήρια. Ενημερωθείτε και μάθετε τα πάντα σχετικά με τις νέες πολιτικές για την κοινή χρήση εξοπλισμού και την κοινωνική απόσταση στο χώρο του γυμναστηρίου που έχετε επιλέξει.

Πηγή: Shape.gr