7 απλοί τρόποι για να αντιστρέψετε την αρνητική ενέργεια

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη αποκαλύπτει πώς να φτιάξετε τη μέρα σας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Είναι αλήθεια. Κάποιες μέρες είναι πιο δύσκολες από κάποιες άλλες. Ίσως υπάρχει συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια, ίσως αρνητικές σκέψεις (με ή χωρίς αφορμή από κάποιο γεγονός), ίσως το στρώμα να ήταν πιο βαρύ και θέλατε λίγο ακόμα ύπνο ή ίσως να είδες ένα τεράστιο σπυράκι-βουνό στο μέτωπό σου ή ίσως να ξυπνήσατε στραβά… Όπως και να χει, μπορείτε να αντιστρέψετε τα πράγματα και τελικά, να φτιάξετε τη μέρα σας.

1. Μυρίστε ένα λεμόνι

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, ανακάλυψαν ότι το άρωμα των εσπεριδοειδών και κυρίως του λεμονιού, δρουν κατά του άγχους και της κατάθλιψης. Το άρωμα του λεμονιού αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης (της ορμόνης που συνδέεται με την καλή διάθεση) και μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης επινεφρίνης, η οποία συνδέεται με το άγχος. 

2. Βάλτε προτεραιότητες στα καθήκοντά σας

Ένας πολύ συνηθισμένος λόγος για να έχουμε μια κακή ημέρα είναι το άγχος. Εάν έχετε μια λίστα από δουλειές που πρέπει να διεκπεραιώσετε, σίγουρα αυτό δεν σας αφήνει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη μέρα σας. Ένας καλός τρόπος να βάλετε προτεραιότητες στα καθήκοντά σας είναι να τα καταγράψετε όλα και μετά να τα αριθμήσετ εαπό το ένα μέχρι το δέκα. Ξεκινήστε από αυτό που θα δείτε ότι είναι το πιο σημαντικό και σβήστε ό,τι έχετε ολοκληρώσει.

3. Φάτε ένα τονωτικό διάθεσης πρωινό

Η βρώμη είναι το δημητριακό που θεωρείται πως τονώνει τη διάθεση αφού περιέχει βιταμίνη Β, η οποία δρα κατά της κατάθλιψης. Επίσης, θα σας απελευθερώσει σταδιακή ενέργεια και δεν θα νιώθετε πεινασμένος σε λίγη ώρα. Τα φρούτα είναι επίσης η τροφή που χρειάζεστε στο πρωινό σας. Μάλιστα το καλύτερο είναι να καταναλώνετε πρώτα το φρούτο και μετά τα υπόλοιπα, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση του φρούτου μετά καθυστερεί την πέψη.

4. Επικεντρωθείτε στο εδώ και τώρα

Ένας λόγος του άγχους είναι οι αρνητικές - δυσλειτουργικές σκέψεις. Ένα είδος δυσλειτουργικών σκέψεων είναι εκείνο που μας κάνει να θέλουμε να προβλέψουμε το μέλλον. Αν για παράδειγμα σκέφτεστε κάτι τέτοιο: "Θα πάω στη δουλειά και πάλι θα αντικρίσω την τάδε συνάδελφο που με αντιπαθεί και προσπαθεί να μου κάνει τη ζωή δύσκολη", τότε έχει καταστρέψει το παρόν με τη σκέψη ενός μελλοντικού πιθανού αρνητικού σεναρίου. Μόλις το ζήσετε, θα δείτε τι θα κάνετε. Μέχρι τότε ζήστε το τώρα!

5. Πρέπει να ιδρώσετε

Ο καλύτερος τρόπος να τονώσετε τις ορμόνες που φτιάχνουν τη διάθεση, είναι η γυμναστική και κυρίως η αερόβια άσκηση που θα κάνει να ιδρώσετε, Βγάλτε μια μεγάλη βόλτα το σκυλάκι σας, χορέψτε τα αγαπημένα σας τραγούδια για για μισή ώρα, πηγαίντε για τρέξιμο, ποδήλατο ή κολύμπι. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται με την άσκηση, δρουν πολύ ευεργετικά στην ενίσχυση της καλής σας διάθεσης.

6. Κρατήστε αποστάσεις

Προσπαθήστε να αποστασιοποιηθείτε από τα συναισθήματα σας και να αναρωτηθείτε αν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για αυτά που σας προβληματίζουν. Αν δεν γίνεται κάτι, πρέπει να σκεφτείτε τι μπορείτε να αποκομίσετεαπό αυτή την εμπειρία. Ποιο είναι το μάθημα που πήρατε; Φανταστείτε λοιπόν ότι ζείτε κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, αλλά το διαχειρίζεστε με περισσότερη γνώση, σοφία και ωριμότητα. Αυτή η σκέψη θα σας δώσει αίσθηση ελέγχου και επιτυχίας.

7. Είστε όμορφη

Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτό που εμείς σκεφτόμαστε όταν βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, απέχει πολύ από αυτό που υπάρχει στ’ αλήθεια. Τις περισσότερες φορές, η κακή μας διάθεση μετατρέπει τον καθρέφτη σε εχθρό μας. Κοιτάξτε τον εαυτό σας και επικεντρωθείτε στα χαρακτηριστικά που θεωρείτε όμορφα. Πείτε δυνατά στον εαυτό σας "είσαι πολύ όμορφη". Δεν το πιστεύετε; Πείτε το δυο-τρεις φορές και ίσως αρχίσετε να αλλάζετε γνώμη.

Πηγή: Missbloom.gr