5 λόγοι που δεν αποδίδει η δίαιτά σας

Τι συμβαίνει όταν ενώ προσπαθείτε, δεν βλέπετε αποτέλεσμα;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τους λόγους που μπορεί να μην αποδίδει η δίαιτά σας και όσο σκληρά και αν προσπαθείτε δεν βλέπετε το αποτέλεσμα που θέλετε; Η δίαιτα που ακολουθείτε συνήθως έχει ένα περιοριστικό σχέδιο που σας κάνει να αισθάνεστε πως στερείστε και σας κάνει να θέλετε ακόμη περισσότερο κάποια φαγητά που ίσως είναι απαγορευμένα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων αποτυγχάνει, για τον λόγο αυτό, να ξεκινήσει και να συνεχίσει μία δίαιτα. Ένα άτομο που νιώθει σαν να έχει αποτύχει, επιστρέφει συνήθως στις κακές συνήθειες.

Παρακάτω θα βρείτε μερικούς λόγους που η δίαιτά σας "κόλλησε" και ίσως δεν αποδίδει όσο θα περιμένατε:

Αυστηρό πρόγραμμα

Ένα πολύ αυστηρό πλάνο διατροφής δεν είναι διασκεδαστικό και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η δίαιτα δεν λειτουργεί. Αν ακολουθήσετε ένα αυστηρό πλάνο, θα αναζητάρε συνεχώς λιπαρά φαγητά που είναι εκτός του προγράμματός σας.

Νιώθετε ότι καταπιέζεστε όταν τρώτε έξω

Αυτό συμβαίνει όταν κάνετε μια δίαιτα και μπορεί να νιώθετε πως καταπιέζεστ εόταν κοιτάτε το μενού και ψάχνετε να βρείτε την πιο υγιεινή επιλογή σε εξόδους σας. Όταν νιώθετε πως στερείστε κάτι συνήθως θα πάτε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Για αυτό ιδανικά μπορείτε να παραγγείλετε το πιάτο που όντως επιθυμείτε και να φάτε με μέτρο.

Δεν βρίσκετε ισορροπία

Αν νιώθετε πως δεν υπάρχει ισορροπία στην διατροφή σας, μπορείτε να μάθετε να τρώτε μια τηγανίτα αντί για τέσσερις, ένα κομμάτι μπισκότο αντί για ένα κουτί και 10 αμύγδαλα αντί για 20.

Δεν έχετε ενέργεια

Αν κάνετε δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες και δεν έχετε ενέργεια τότε μπορεί να νιώθετε πως βρίσκεστε σε λήθαργο εξαιτίας της στέρησης της τροφής σας. Καλύτερα να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής παρά ακραίες δίαιτες που δεν θα σας ωφελήσουν μακροπρόθεσμα.

Οι πειρασμοί είναι παντού

Πώς γίνεται πάντα όταν βρίσκεστε σε δίαιτα να έχετε συνεχώς μπροστά σας πειρασμούς; Στον χώρο εργασίας σας συνεχώς κάποιος γιορτάζει και υπάρχουν σοκολάτες, donuts και άλλοι πειρασμοί. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ένα φρούτο πάντα και όταν θέλετε πολύ από την συγκεκριμένη σοκολάτα φάτε ένα κομμάτι.

Πηγή: Shape.gr