Πρωινή γυμναστική | 5 σημαντικά οφέλη για να την υγεία

Έχετε μερικούς καλούς λόγους για να ασκείστε τα πρωινά.

Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σας συμβεί, πόσο μάλλον το να πρέπει να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να γυμναστείτε. Αν όμως ξεπεράσετε το "σοκ" του ξυπνητηριού και καταφέρετε να επιβληθείτε στον εαυτό σας, τα οφέλη της πρωινής άσκησης θα σας αποζημιώσουν για όλη την υπόλοιπη μέρα (και όχι μόνο). 

5 καλοί λόγοι για να γυμναστείτε το πρωί

Θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας

Αν νομίζετε ότι η πρωινή γυμναστική θα σας "σπρώξει" κατευθείαν στα donuts που βρίσκονται στο γραφείο, μία μελέτη υποστηρίζει ότι όσοι γυμνάζονται το πρωί δεν καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες. Ερευνητές στο Brigham Young University διαπίστωσαν ότι όσοι γυμνάστηκαν το πρωί βρήκαν λιγότερο ελκυστικές τις φωτογραφίες λαχταριστού φαγητού, με αποτέλεσμα να μειώσουν τις περιττές θερμίδες μέσα στη μέρα. 

Θα κοιμηθείτε καλύτερα μέσα στη μέρα

Σύμφωνα με το National Sleep Foundation "Όταν κοιμάσαι τη νύχτα, η αρτηριακή σου πίεση μειώνεται φυσικά κατά περίπου 10 έως 20%. Αυτή η μείωση είναι καλή για την καρδιά σου και μπορεί να είναι ένας τρόπος που το σώμα σου αποκαθίσταται όταν κοιμάσαι. Μια προπόνηση νωρίς το πρωί μπορεί να προσφέρει την ιδανική μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και να μεγιστοποιήσει τον βαθύ ύπνο, σε σύγκριση με τον μεσημεριανό ή το βραδινό ύπνο".

Δεδομένου ότι μια σκληρή προπόνηση αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και τον καρδιακό ρυθμό, η άσκηση κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να κάνει πιο δύσκολη τη χαλάρωση και τον ύπνο τη νύχτα. Η πρωινή γυμναστική σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκουραστείτε το βράδυ χωρίς ταλαιπωρία.

Θα είστε πιο ενεργή μέσα στην ημέρα

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται το πρωί καταλήγουν να είναι πιο δραστήριοι καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας τους. Η άσκηση το πρωί μπορεί να μειώσει το αίσθημα υποτονικότητας και να δώσει περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα.

Με την πρωινή άσκηση καίτε περισσότερο λίπος

Όταν γυμνάζεστε το πρωί, το στομάχι σας είναι συνήθως πιο άδειο από τις άλλες ώρες της ημέρας. Έρευνες δείχνουν ότι όταν ασκείστε με άδειο στομάχι, το σώμα σου αναγκάζεται να "βουτήξει" στις δεξαμενές λίπους για να πάρει ενέργεια για χρήση, με αποτέλεσμα να καίτε περισσότερο λίπος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τρώτε τίποτα πριν από την πρωινή προπόνηση αν πεινάτε. Οι ειδικοί προτείνουν μια μπανάνα με φυστικοβούτυρο, αποξηραμένα φρούτα ή ένα βραστό αυγό με τοστ.

Θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με καλύτερη διάθεση

Όλοι ξέρουν ότι η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες που ενισχύουν τη διάθεσή μας και διώχνουν το άγχος - έτσι ξεκινώντας τη μέρα σας με γυμναστική σας φτιάχνει τη διάθεση. Ένα πρωινό workout μπορεί να καθαρίσει το μυαλό σας και να θέσει τις βάσεις για μία παραγωγική και χαρούμενη μέρα. 

Πηγή: Madamefigaro.gr