Η ραγδαία αύξηση της γλυκόζης στον οργανισμό είναι εχθρός της υγείας μας... και της σιλουέτας μας! Είναι γεγονός: αυτή η απότομη αύξηση του επιπέδου ζάχαρης στο αίμα έχει συνέπειες, όπως αυξομείωση βάρους, διαταραχή στον ύπνο, καρδιολογικά προβλήματα, εμφάνιση διαβήτη... Και κάνουμε τα πάντα για να την αποφύγουμε. Ευτυχώς, υπάρχει μια μέθοδος που μας βοηθά να απολαύσουμε αγαπημένα πιάτα χωρίς ενοχές.

Το Νο1 τρικ του Δρ Rajan
Ακόμη και τα ζυμαρικά, μπορούν να προετοιμαστούν διαφορετικά ώστε να μειωθούν κατά το ήμισυ οι υδατάνθρακες και οι θερμίδες που περιέχουν. Ναι, καλά διαβάσατε: Κατά το ήμισυ! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Δρ Karan Rajan και δίνει τις πολύτιμες συμβουλές του για να μετατρέψει τα ζυμαρικά σας σε... ατού αδυνατίσματος.
Η διατροφική συμβουλή αυτού του γιατρού μειώνει σημαντικά την προσλαμβανόμενη γλυκαιμική και θερμιδική αξία των ζυμαρικών. Σύμφωνα με τον Δρ Karan Rajan, χειρουργό του NHS (National Health Service) στο Ηνωμένο Βασίλειο: όλα είναι θέμα προετοιμασίας, ακόμη και με τους υδατάνθρακες! Το συγκεκριμένο τρικ λειτουργεί για όλα τα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, τα οποία απλώς χρειάζεται να αφεθούν να κρυώσουν πριν την επαναθέρμανση.
Πράγματι, ο ειδικός δηλώνει ότι το απλό γεγονός της θέρμανσης ορισμένων τροφίμων μπορεί να αλλάξει εντελώς τη κατάσταση. "Αυτή η συμβουλή επιστημονικής διατροφής θα γίνει η αγαπημένη σας. Αφορά σχεδόν όλα τα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες: ρύζι, ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες, όσπρια, νιφάδες βρώμης... Αρκεί να τα μαγειρεύετε και στη συνέχεια να τα αφήνετε να κρυώσουν. Μπορείτε ακόμη να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη πριν τα ζεστάνετε για να τα απολαύσετε. Αποτέλεσμα: Θα περιέχουν λιγότερες θερμίδες όταν τα καταναλώσετε".
Ο Δρ Δρ Karan Rajan, είναι κατηγορηματικός: Αυτή η διαδικασία επιτρέπει να μειωθεί "έως 50 %” το γλυκαιμικό φορτίο των ζυμαρικών, κάτι που οδηγεί σε σημαντική μείωση της θερμιδικής τους αξίας. Έτσι, αυτό το βασικό και αγαπημένο τρόφιμο γίνεται ένας ιδανικός συνεργάτης για να προσέχει κανείς τη γραμμή του...