Συχνά νομίζουμε ότι τα σνακ είναι εχθροί της σιλουέτας μας, ωστόσο ορισμένα τρόφιμα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι experts αποθεώνουν πολύ συγκεκριμένο τρόφιμο, που αγαπούν στην Ασία, το οποίο έχει όλα τα πλεονεκτήματα: Είναι υγιεινό, νόστιμο, πλούσιο σε πρωτεΐνες και εύκολο να το βάλουμε στην τσάντα μας. Αλλά προτού αποκαλύψουμε το όνομά του, ας εστιάσουμε στις πολλές αρετές του...
Το αναπάντεχο σνακ
Το πρώτο πλεονέκτημα αυτού του μυστηριώδους σνακ είναι ότι μας χορταίνει γρήγορα και αποτελεσματικά. Σε αντίθεση με τις πατάτες, τα μπισκότα ή τις ζαχαρώδεις μπάρες που μας αφήνουν πεινασμένους μετά από μια ώρα, αυτό είναι γεμάτο φυτικές ίνες. Έτσι, επιβραδύνει την πέψη, παρατείνει το αίσθημα κορεσμού και προλαμβάνει εκείνες τις αχαλίνωτες λιγούρες που μας περιμένουν στις 4 μ.μ.
Είναι επίσης πολύ πλούσιο σε φυτική πρωτεΐνη. Με σχεδόν 12 γραμμάρια ανά μερίδα, σχεδόν ανταγωνίζεται μια μικρή μερίδα λευκού κρέατος και μάλιστα, χωρίς τα μειονεκτήματα! Αυτό το σνακ αρέσει σε χορτοφάγους, αθλητές ή οποιονδήποτε θέλει να γεμίσει ενέργεια χωρίς να αδειάσει το ψυγείο του ή να σπαταλήσει τον προϋπολογισμό του.
Είναι superfood;
Το μαντέψατε; Πρόκειται για τα edamame, αυτά τα μικρά πράσινα φασόλια σόγιας, που σερβίρονται συνήθως ελαφρά αλατισμένα, και που μπορούμε να τσιμπολογάμε με τα δάχτυλα. Δημοφιλή στην ιαπωνική κουζίνα, οι ειδικοί τα κατατάσσουν στα "super-foods" που πρέπει να ανακαλύψουμε.

Τα edamame ξεχειλίζουν από θρεπτικά συστατικά. όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σίδηρος, ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Κ... Είναι μια πραγματική "βόμβα" ευεξίας.
Πώς θα τα εντάξουμε στο μενού μας
Βρασμένα μόλις σε τρία λεπτά, πασπαλισμένα με αλάτι ή με λίγη σάλτσα σόγιας, αντικαθιστούν τέλεια τους ξηρούς καρπούς ή τις τηγανιτές πατάτες.
Εάν τα προσθέσετε σε μια σαλάτα κινόα προσθέτουν μια τραγανή πινελιά, μια μικρή βουτυρένια γεύση και κυρίως μια δόση φυτικής πρωτεΐνης. Εάν είστε λάτρεις της ασιατικής κουζίνας, μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε σε ένα wok με λαχανικά ή σε μια ταϊλανδέζικη σούπα. Αλλά τα edamame δεν προορίζονται μόνο για αλμυρά πιάτα. Εάν τα ανακατέψετε με μια σταγόνα ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού και σκόρδο, γίνονται μια απίθανη πάστα, ιδανική για το τοστ της Κυριακής ή για ντιπ στο δείπνο σας.