Η ιδανική προπόνηση για νεανικό δέρμα

Η γυμναστική δεν ωφελεί μόνο το σώμα. Είναι η ιδανική κούρα ομορφιάς για πιο σφριγηλή, λαμπερή και νεανική όψη στην επιδερμίδα του προσώπου σου.

Γνώριζετε πως η αναψοκοκκινισμένη επιδερμίδα που έχετε μετά τη γυμναστική είναι ό,τι πιο ευεργετικό για τη διατήρηση της νεότητας και της υγιούς της εμφάνισης; "Όταν η άσκηση ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, όχι μόνο γεμίζει με οξυγόνο τους μυς, αλλά παράλληλα οξυγονώνει την επιδερμίδα, πυροδοτώντας την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος" αναφέρει ο personal trainer Πάνος Τοντισάκης.

Τα κύτταρα του δέρματος, όπως και τα κύτταρα όλου του σώματος, τροφοδοτούνται από τα μιτοχόνδρια. Έτσι, η αύξηση της ροής του οξυγόνου στον οργανισμό κάνει τα μιτοχόνδρια να παράγουν περισσότερη ενέργεια για να υποστηρίζουν τη φυσική λειτουργία των κυττάρων στη δημιουργία νέου κολλαγόνου. Όπως λοιπόν οι μύες σου δουλεύουν κατά τη διάρκεια της άσκησης και εξασφαλίζουν τη σφριγηλή εικόνα στο σώμα σου, έτσι και η επιδερμίδα του προσώπου αποκτά σταδιακά με την τακτική άσκηση πιο σφριγηλή, τονωμένη και αναζωογονημένη εικόνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr