5+1 μαθήματα μακροζωίας από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Κλείνοντας τον κύκλο της ζωής της σε βαθιά γεράματα και ούσα διαυγής ως τις τελευταίες της ημέρες, οι συνήθειες που βοήθησαν τη βασίλισσα Ελισάβετ να μεγαλώσει με καλή υγεία έχουν ενδιαφέρον.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο της ζωής της σε ηλικία 96 ετών, εκτελώντας μέχρι πρόσφατα όλα της τα βασιλικά καθήκοντα -μέχρι και την καινούργια πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου υποδέχτηκε λίγες ημέρες πριν- η βασίλισσα Ελισάβετ είναι, αν μη τι άλλο, ένα πρότυπο μακροημέρευσης και ευζωίας. 

Γι' αυτό και αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα "μυστικά" της για καλή υγεία και ευεξία και να κρατήσουμε από αυτά ό,τι μας ταιριάζει. O συγγραφέας Bryan Kozlowski στο βιβλίο του Long Live the Queen, που κυκλοφόρησε πριν από περίπου δύο χρόνια, εξερευνά τις καλές συνήθειες της βασίλισσας από τον τρόπο που τρώει και εργάζεται μέχρι το πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο της. Ίσως κάπου ανάμεσα σε αυτές τις συνήθειες κρύβεται το μυστικό του πώς να μεγαλώσουμε με υγεία και χάρη! Όπως αναφέρει στο βιβλίο του, το να ζήσει κανείς περισσότερο όπως η βασίλισσα δεν απαιτεί οικονομικές επενδύσεις. Το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας της πηγάζει από τις εσωτερικές της επιλογές, προσθέτει. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr