Οι τροφές που συμβάλλουν στη φυσική παραγωγή κολλαγόνου

Γιατί είναι τόσο σημαντική η συγκεκριμένη πρωτεΐνη για το σώμα μας;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη – ποσοτικά – πρωτεΐνη που παράγεται αλλά και δέχεται το σώμα μας. Αποτελεί το κύριο συστατικό των συνδετικών ιστών (συμπεριλαμβανομένων των τενόντων, των συνδέσμων, του δέρματος και των μυών) ενώ συμβάλει σε πολλές σημαντικές λειτουργίες του σώματος όπως η ενίσχυση των οστών και η υποστήριξη της δομής του δέρματος. Με το πέρασμα του χρόνου, ωστόσο, ο οργανισμός καταλήγει να παράγει φυσικά όλο και μικρότερες ποσότητες αυτού, με τα συμπληρώματα κολλαγόνου να γίνονται εξαιρετικά δημοφιλή.

Η ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα πρωτεΐνης που καταναλώνεις, όπως επίσης και από τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά, τα οποία θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας για φυσικά υγιεί μαλλιά, νύχια, δόντια, επιδερμίδα, οστά:

-Βιταμίνη C

-Βιταμίνη Α

-Ψευδάργυρος

-Χαλκός

-Πυρίτιο

-Πάναξ

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr