Κυτταρίτιδα στην κοιλιά | 5 συμβουλές για την αντιμετώπισή της

Η κατάλληλη διατροφή και η απαραίτητη γυμναστική.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η κυτταρίτιδα στην κοιλιά είναι μια κοινή ανησυχία για πολλούς ανθρώπους και ενώ δεν υπάρχει γρήγορη λύση, υπάρχουν ορισμένοι διατροφικοί παράγοντες που μπορούν να παίξουν ρόλο στη μείωση της εμφάνισής της.

Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα στην κοιλιά;

Η κυτταρίτιδα στην κοιλιά προκαλείται από έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων γενετικών, ορμονικών αλλαγών και παραγόντων τρόπου ζωής. Είναι το αποτέλεσμα της ώθησης του υποδόριου λίπους στον συνδετικό ιστό, με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται με λακκάκια ή σβώλους.

Ένας από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας στην κοιλιά είναι η αύξηση του ποσοστού σωματικού λίπους. Όταν τα αποθέματα λίπους του σώματος αυξάνονται, τα λιποκύτταρα πιέζουν τον συνδετικό ιστό, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Οι ορμονικές αλλαγές μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας στην κοιλιά. Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, τα επίπεδα οιστρογόνων τους μειώνονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μια σημαντική πρωτεΐνη που βοηθά στη διατήρηση της λείας και σφριγηλής επιδερμίδας. Όταν μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου, το δέρμα μπορεί να γίνει πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο στην εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr