Είστε έτοιμη για την εμμηνόπαυση;

Όλα εκείνα που πρέπει να γνωρίζετε για την περίοδο της εμμηνόπαυσης ώστε να την ζήσετε χωρίς φόβο, με έμπρακτη στήριξη και με αυτοπεποίθηση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση φράση "Είμαι έτοιμη για την εμμηνόπαυση", τα Femarelle® Greece γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης στις 18 Οκτωβρίου, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες που εισέρχονται στην εμμηνόπαυση να βιώσουν αυτή τη νέα περίοδο με θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Η καμπάνια "Είμαι έτοιμη για την εμμηνόπαυση" εμπνεύστηκε μετά από αλληλεπίδραση με μερικές από τις χιλιάδες Ελληνίδες που χρησιμοποιούν τα συμπληρώματα διατροφής Femarelle® και έχουν τη δυνατότητα μέσα από την Ακαδημία Εμμηνόπαυσης και το σχετικό Club Εμμηνόπαυσης να έχουν στη διάθεσή τους έγκυρη γνώση και πολύτιμη υποστήριξη αντίστοιχα για αυτή την απαιτητική περίοδο της ζωής τους. Ο στόχος είναι να μιλήσουν ανοιχτά, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, λέγοντας δυνατά "Είμαι έτοιμη για την εμμηνόπαυση” καταρρίπτοντας το φόβο και την αβεβαιότητα που συχνά χαρακτηρίζουν την εμμηνόπαυση.

Τι φοβούνται περισσότερο οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Ενώ η εμμηνόπαυση είναι κάτι που συμβαίνει φυσιολογικά, συνήθως προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στη ζωή της γυναίκας που εισέρχεται σε αυτή και συχνά συνοδεύεται από ανησυχίες και φόβους, με τους πιο συχνούς να είναι οι παρακάτω:

1: Εξάψεις και Νυχτερινές Εφιδρώσεις

Οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι δύο από τα πιο τρομακτικά και ενοχλητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Το ξαφνικό κύμα θερμότητας που διαπερνά ξαφνικά το σώμα προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και αμηχανία, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα, ενώ οι νυχτερινές εφιδρώσεις διαταράσσουν τον ύπνο οδηγώντας σε εξάντληση.

2: Μεταπτώσεις στη διάθεση και συναισθηματικές διαταραχές

Οι διακυμάνσεις των ορμονών στην εμμηνόπαυση μπορεί να οδηγήσουν σε εναλλαγές της διάθεσης, ευερεθιστότητα, συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, άγχος και κατάθλιψη, αφήνοντας τη γυναίκα να αισθάνεται συναισθηματικά ευάλωτη, καθώς συχνά τη χαρακτηρίζει η φράση "δε νιώθω πια ο εαυτός μου”.

3: Αύξηση βάρους και αλλαγές στο σώμα

Οι ορμονικές αλλαγές στην εμμηνόπαυση μπορεί να κάνουν ευκολότερη την αύξηση του βάρους και δυσκολότερη την απώλεια των κιλών, οδηγώντας σε ανησυχίες για την εικόνα του σώματος. Πολλές γυναίκες φοβούνται ότι αυτή η ανεπιθύμητη αύξηση βάρους και οι αλλαγές στο σχήμα του σώματος στην εμμηνόπαυση θα τις κάνει λιγότερο ελκυστικές ή επιθυμητές.

4: Μειωμένη σεξουαλική επιθυμία

Η εμμηνόπαυση συχνά επιφέρει αλλαγές στη σεξουαλική επιθυμία καθώς και κολπική ξηρότητα, που ενοχλεί τις γυναίκες αλλά και τους συντρόφους τους. Η φθίνουσα σεξουαλική ορμή μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή άγχους για τις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς οι διαταραχές στη σεξουαλική τους ζωή έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση αλλά και την καθημερινότητα τους.

5: Διαταραχές ύπνου

Οι διαταραχές του ύπνου, σύνηθες σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης, ιδιαίτερα εάν επιμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, οδηγούν σε μεγάλη αναστάτωση στη καθημερινότητα των γυναικών καθώς δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εργασίας και της οικογένειας και επηρεάζουν τη συνολική τους υγεία και ευεξία.

6: Υγεία των οστών και οστεοπόρωση

Ο κίνδυνος οστεοπόρωσης μπορεί να αυξηθεί κατά την εμμηνόπαυση, προκαλώντας ανησυχίες για την υγεία των οστών.

Ανακτώντας την αυτοπεποίθηση στην εμμηνόπαυση

Στη Femarelle®, πιστεύουμε ότι η γνώση είναι δύναμη, και όταν πρόκειται για την εμμηνόπαυση, αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Η εμμηνόπαυση μπορεί να είναι μια φάση της ζωής που πολλές γυναίκες φοβούνται, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Τα συμπληρώματα διατροφής Femarelle® σας δίνουν τη δυνατότητα να νικήσετε αυτούς τους φόβους και να βιώσετε την εμμηνόπαυση με αυτοπεποίθηση:

Απόλυτα φυσική υποστήριξη με το Femarelle® Recharge: Ένα καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής με την αποκλειστική φόρμουλα DT56a (χωρίς ορμόνες), κλινικά δοκιμασμένο σε πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες ασφάλειας και αποτελεσματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακαδημία Εμμηνόπαυσης για Ενδυνάμωση: Το Femarelle® Menopause Academy είναι ένα πρωτότυπο, ψηφιακό "σχολείο” ενδυνάμωσης για την εμμηνόπαυση, με πληθώρα πληροφοριών και εργαλείων για να κατανοήσετε τι σημαίνει εμμηνόπαυση, να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά δυσάρεστα συμπτώματα όπως οι εξάψεις και οι διαταραχές ύπνου και να πάρετε τον έλεγχο της υγείας και της ευεξίας σας στα χέρια σας.

Υποστήριξη από την κοινότητα: Συνδεθείτε μαζί μας στα social media: @femarelle_greece και γίνετε μέλος του Femarelle® Club, μια υποστηρικτική κοινότητα γυναικών που εμπνέουν και εμψυχώνουν η μία την άλλη, κάνοντας τον φόβο της εμμηνόπαυσης πιο εύκολο να ξεπεραστεί.

Η εμμηνόπαυση είναι μία απόλυτα φυσιολογική κατάσταση. Μιλήστε ανοιχτά και πείτε δυνατά "Είμαι έτοιμη για την εμμηνόπαυση” (#IAmReadyForMenopause, #eimai_etoimi για την εμμηνόπαυση).

Ας εμπνεύσουμε και άλλες γυναίκες να βιώσουν αυτή τη μοναδική περίοδο στη ζωή τους με αυτοπεποίθηση. Αυτοπεποίθηση που πηγάζει από τη γνώση και την έμπρακτη υποστήριξη.

info
Για την Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης αποκτήστε το δικό σας Femarelle® με την μεγαλύτερη έκπτωση που έγινε ποτέ: Αγοράστε εδώ