5 ασκήσεις για όλο το σώμα για να διατηρηθείτε νέα

Πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας εσωτερικά και εξωτερικά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Εάν θέλεις να γεράσετε καλά, χρειάζεται να φροντίζετε τον εαυτό σας, πέρα από τις κρέμες και οποιοδήποτε άλλο μέσο καλλωπισμού. Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε να γυμναζόμαστε τακτικά. Σε αντίθεση με το τι πιστεύουν πολλοί, δεν είναι ποτέ αργά για να ασχοληθείτε με τη γυμναστική. Είτε είστε 40, είτε 60 ή 75 ετών, πάντα είναι καλή η στιγμή για να ξεκινήσετε την άσκηση.

Όχι μόνο θα ωφελήσει τη φυσική σας κατάσταση, αλλά και την ψυχική σας ευεξία. Δεν πρέπει να σταματήσουμε να κινούμαστε, όταν φτάσουμε σε μια συγκεκριμένη ηλικία. Αντιθέτως, καθώς έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, είναι η τέλεια ευκαιρία για να περπατήσουμε, να κάνουμε τζόκινγκ ή ακόμα και να πάμε στο γυμναστήριο. Είναι συνήθειες που θα βελτιώσουν τη διάθεσή μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να γυμναζόμαστε αρκετές φορές την εβδομάδα. Η δύναμη είναι μια θεμελιώδης ικανότητα για καλύτερα χρόνια στην τρίτη ηλικία. Θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στη ρουτίνα μας ασκήσεις που ενεργοποιούν τους μυς μας. Δε χρειάζεται να σηκώνουμε πολύ βάρος, αν αυτό μας τρομάζει. Μπορούμε απλά να επικεντρωθούμε σε ασκήσεις με το δικό μας βάρος ή με ταινίες αντίστασης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr