Λειτουργική ρινοπλαστική | Το κλειδί για μια ελεύθερη αναπνοή

Βελτιώστε την ποιότητα της αναπνοής σας και κατ’ επέκταση της ζωής σας μέσω της λειτουργικής ρινοπλαστικής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Γνωρίζετε ήδη ότι η ρινοπλαστική μπορεί να βελτιώσει εκπληκτικά την εξωτερική σας εμφάνιση, καθώς αλλάζει δραστικά τις αναλογίες του προσώπου και αναδεικνύει όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η αλλαγή του σχήματος της μύτης κολακεύει ταυτόχρονα τα μάτια, τα χείλη και τις γωνίες του προσώπου. Η ρινοπλαστική, όμως, έχει ταυτόχρονα και ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Μπορεί να βελτιώσει και την υγεία σας μέσω της βελτίωσης της ροής του αέρα, εξασφαλίζοντας ποιότητα στην αναπνοή σας αλλά –το σημαντικότερο– και στην καθημερινότητά σας.

Πάρτε ανάσα

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, πολλές φορές η ρινοπλαστική δεν επιλέγεται πρωτίστως για αισθητικούς, αλλά κυρίως για λειτουργικούς λόγους, προκειμένου να διορθώσει μια πολύ λοξή μύτη, μια σπασμένη μύτη ή μια μύτη με κακή στήριξη που δεν αναπνέει σωστά, εξαιτίας των στενών αεραγωγών. Κατά τη διάρκεια μιας λειτουργικής ρινοπλαστικής έχουμε τη δυνατότητα και την ευελιξία να τροποποιήσουμε και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά δομικά ζητήματα στη μύτη που παρεμποδίζουν την αναπνοή, όπως είναι, για παράδειγμα, η σκολίωση του διαφράγματος, τα εξαιρετικά λοξά ρινικά οστά ή η κατάρρευση της ρινικής βαλβίδας και η κακή στήριξη της κορυφής της μύτης.

Ιδανικοί υποψήφιοι

Η πιο δημοφιλής χειρουργική επέμβαση του προσώπου επιλέγεται παγκοσμίως για διάφορους λόγους σε συνδυασμό. Μερικοί άνθρωποι την επιλέγουν γιατί δεν αναπνέουν σωστά, δεν κοιμούνται καλά, δεν αθλούνται με ευκολία και αυτό είτε μπορεί να προκύψει ξαφνικά μετά από κάποιον τραυματισμό ή χειροτερεύει σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Πολλοί, επίσης, επιλέγουν τη ρινοπλαστική στοχεύοντας πρώτα στην αλλαγή της μορφολογίας και του μεγέθους της μύτης, όταν αισθάνονται ότι αυτή δεν τους ικανοποιεί και δεν τους αντιπροσωπεύει. Αυτοί οι υποψήφιοι αναζητούν ένα απόλυτα φυσικό και εξατομικευμένο αποτέλεσμα, που όμως δε θα δείχνει "ψεύτικο" και θα εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Με λίγα λόγια, επιθυμούν μια νέα μύτη που θα μπορούσε να είναι και η φυσική τους.

Προσδιορίστε τις ανάγκες σας

Προγραμματίστε πρώτα από όλα ένα ραντεβού με τον ρινοχειρουργό της επιλογής σας, ο οποίος θα αξιολογήσει την ανατομία της μύτης, θα ακούσει τις προσδοκίες σας και θα σας συμβουλεύσει για το πώς να προχωρήσετε προκειμένου να έχετε άριστα αποτελέσματα, ακόμα και υψηλότερα των προσδοκιών σας. Νιώστε πιο όμορφα, ανακτήστε την αυτοπεποίθησή σας, αναπνεύστε ελεύθερα και κοιμηθείτε καλύτερα μέσω της λειτουργικής ρινοπλαστικής.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τη δρα Ειρήνη Μάντζαρη, MD, PhD, χειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο, διευθύντρια Ε' ΩΡΛ Κλινικής, Χειρουργικής Κλινικής Ρινός, Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ρινοπλαστικής, Metropolitan General (orlplastic.gr).