Λεμφικό μασάζ | Ο καλύτερος τρόπος να δείξετε νεότερη χωρίς νυστέρι

+ Να χάσετε πόντους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πόσο ανάγκη έχετε το λεμφικό μασάζ; Με ποιο τρόπο σμιλεύει τη σιλουέτα σας και πόσους πόντους χάνετε; Συναντήσαμε στην κορυφαία lymphatic drainage expert Έφη Στρατή και μας απάντησε σε όλα.

Μερικά χρόνια πριν το λεμφικό μασάζ ήταν κάτι σαν αστικός μύθος. Μαθευόταν από στόμα σε στόμα σε έναν κύκλο μιας μυημένης στα μυστικά της ομορφιάς ελίτ. Πλέον, η μέθοδος του λεμφικού μασάζ καθιερώθηκε, διαδόθηκε ευρύτερα και όχι μόνο διεθνούς φήμης σταρ πίνουν νερό στο όνομά του, αλλά και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων το προτείνουν ως συμπληρωματική θεραπεία ή ως μετεγχειρητική αντιμετώπιση για γρήγορη αποκατάσταση. Αυτό το αναπόσπαστο κομμάτι της αυτοφροντίδας, για όσους επιζητούν την ψυχική, πνευματική και σωματική ισορροπία, αξίζει να το γνωρίσουμε καλύτερα και εις βάθος.

Πριν σας ρωτήσω για το λεμφικό μασάζ, θεωρώ απαραίτητο να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι η λέμφος.

Σωστά. Για να κατανοήσει κανείς καλύτερα τις μεθόδους και τις τεχνικές της λεμφικής αποστράγγισης, θα πρέπει πρώτα να καταλάβει πώς λειτουργεί το λεμφικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού, ο αφανής ήρωας του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η λέμφος είναι ένα παχύρρευστο υγρό που ρέει στο σώμα μας φυσικά μέσα από μια άψογα ενορχηστρωμένη βιολογική "χορογραφία". Σκοπός της ροής, μέσω των λεμφαγγείων και των λεμφαδένων, είναι η αποβολή όλων των πλεοναζόντων υγρών από το σώμα. Η στασιμότητα της λέμφου μπορεί να προκαλέσει από σοβαρά ως ήπιας σημασίας νοσήματα. Τα οιδήματα, οι φλεγμονές, η κατακράτηση υγρών και η εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι το πρώτα καμπανάκια που "ηχούν" και προειδοποιούν για την ανάγκη επαναφοράς μιας φυσιολογικής ροής στη λεμφική κυκλοφορία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr