Πόση γυμναστική χρειάζεστε σύμφωνα με την ηλικία σας

Τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η άσκηση φαίνεται πως σχετίζεται άμεσα με την ηλικία. Ως μία επένδυση για την καλή σωματική και ψυχική υγεία, η γυμναστική δεν έχει ηλικία. Ωστόσο, τείνει να διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία.

Συγκεκριμένα, κάθε ηλικιακό στάδιο παρουσιάζει διαφορετικά οφέλη από τη σωματική δραστηριότητα. Συνεπώς, πόση γυμναστική χρειάζεστε σύμφωνα με την ηλικία σας; 

Παιδική ηλικία και εφηβεία: Το παιχνίδι μεγαλώνει

Τα πρώτα χρόνια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά τουλάχιστον 60 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα για τα παιδιά, και για τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, από τρέξιμο μέχρι και κολύμπι. Το κλειδί μάλιστα φαίνεται πως είναι η διασκέδαση και τα παιχνίδια, σε συνδυασμό με δραστηριότητες μυικής ενδυνάμωσης.

Νέοι ενήλικες: Η τέλεια ισορροπία

Μεταξύ των ηλικιών 18 και 64 ετών, η μαγική φόρμουλα είναι τα 150 λεπτά μέτριας φυσικής δραστηριότητας την εβδομάδα, σε συνδυασμό με 75 λεπτά πιο έντονης δραστηριότητας. Από τον χορό μέχρι το γυμναστήριο, η ποικιλία είναι το κλειδί για τη διατήρηση της φόρμας και τη μείωση των επιπτώσεων του καθιστικού τρόπου ζωής.

Χρυσή εποχή: Ενεργός ανά πάσα στιγμή

Από την ηλικία των 65 ετών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διατηρεί τη σημασία της άσκησης, αλλά προτείνει καθημερινές συνεδρίες τουλάχιστον 10 λεπτών. Από τις μέτριες δραστηριότητες μέχρι την προπόνηση δύναμης, η εστίαση στη λειτουργική ισορροπία είναι το κλειδί για τη βελτίωση της λειτουργικής ικανότητας και την πρόληψη των πτώσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr