Η κατανάλωση ενός ζεστού και αλμυρού ζωμού κοτόπουλου είναι ο ιδανικός τρόπος για να ζεσταθείς τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αν και στα καταστήματα μπορείς να βρεις διάφορους ζωμούς, ο σπιτικός είναι σίγουρα καλύτερος. Δεν χρειάζεται ακριβά υλικά και η διαδικασία είναι πιο εύκολη απ' ό,τι φαντάζεσαι. Παρά τον χρόνο που χρειάζεται για να σιγοβράσει, το μαγείρεμα του ζωμού είναι σχεδόν χωρίς κόπο, αφού το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τον αφήσεις να βράσει. Ο ζωμός οστών είναι πλούσιος σε κολλαγόνο και είναι ιδανικός για σούπες και άλλες συνταγές.
Τι είναι ο ζωμός οστών;
Ο ζωμός οστών είναι ένα γευστικό υγρό που παρασκευάζεται σιγοβράζοντας ζωικά οστά σε νερό με αρωματικά όπως κρεμμύδι, καρότα και σέλινο. Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ο ζωμός οστών είναι τεχνικά το ίδιο πράγμα με τον απλό ζωμό, αλλά γενικά μαγειρεύεται περισσότερο. Καθώς ο ζωμός οστών σιγοβράζει σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετές ώρες - τυπικά τουλάχιστον οκτώ ώρες και μερικές φορές έως και 24 ώρες - το κολλαγόνο από τον συνδετικό ιστό διαλύεται στον ζωμό και δημιουργείται ένα υγρό πλούσιο σε φυσικό κολλαγόνο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr