Πρίγκιπας Andrew | Η βασίλισσα Ελισάβετ θα πληρώσει τον λογαριασμό μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό– Ο όρος που έθεσε στον γιο της

Ο δούκας του York θα κληθεί να πληρώσει περίπου 12 εκατομμύρια βρετανικές λίρες μετά τον συμβιβασμό με την Virgina Giuffre.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά από πολλούς μήνες υποθέσεων για το εάν θα οδηγηθεί σε δίκη η μήνυση που κατέθεσε η Virginia Giuffre εναντίον του πρίγκιπα Andrew για σεξουαλική επίθεση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και θύμα trafficking του Jeffrey Epstein, ο δούκας του York και η μηνύτρια κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Κι ενώ ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ δεν κινδυνεύει πλέον με κάποια ποινή, οι συνέπειες-  όσον αφορά στη θέση του στο Παλάτι- μετά την ανάμειξή του στην υπόθεση παραμένουν.

Η βασίλισσα Ελισάβετ του αφαίρεσε τους τίτλους και τα βασιλικά του προνόμια, αφαιρώντας του δηλαδή και τη δυνατότητα να εργάζεται και άρα να αμείβεται από το Παλάτι. Ο πρίγκιπας πλέον καλείται, όμως, να πληρώσει περίπου 12 εκατομμύρια βρετανικές λίρες τόσο για τον συμβιβασμό όσο και τα έξοδα της νομικής ομάδας του. Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, η βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεισφέρει σημαντικά στο ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο γιος της, το οποίο ακόμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο Andrew, όπως αναφέρεται στο γράμμα που κατατέθηκε στον δικαστή Lewis A Kaplan που επέβλεψε τον συμβιβασμό, θα κάνει μια μεγάλη δωρεά στον φιλανθρωπικό οργανισμό της Giuffre που στηρίζει τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων. Δημοσίευμα της MailOnline αναφέρει ότι η Giuffre θα λάβει 7.5 εκατομμύρια ενώ τα έξοδα των δικηγόρων θα αγγίξουν τα 5 εκατομμύρια. Η βασίλισσα θα δώσει μέρος των χρημάτων για τη δωρεά από το προσωπικό της ταμείο του Δουκάτου του Lancaster, αξίας 23 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών, όμως έχει θέσει έναν όρο στο γιο της, να μην συμμετέχει στους επίσημους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2022.

Διαβάστε Επίσης