Gucci Exquisite | Η συλλογή που ανεβάζει επίπεδο το sporty chic

Ο οίκος Gucci συνεργάζεται με την adidas στη νέα του συλλογή.

Το κάνει ξανά: ο Alessandro Michele εφαρμόζει το "χακάρισμα" σε μία ακόμα συλλογή του για τον οίκο Gucci. Κι αυτή τη φορά είναι ο γίγαντας της αθλητικής ένδυσης, η adidas, που δανείζει τη signature τριπλή ρίγα της και το trefoil logo της (το φύλλο σε σχήμα τριφυλλιού) στα looks που οραματίστηκε ο σχεδιαστής για να χαρίσει στο sporty chic μία νέα διάσταση: ανώτερης πολυτέλειας και σοφιστικέ κομψότητας.

To show

Το show πραγματοποιήθηκε στο Gucci Hub στο Μιλάνο, στην Εβδομάδα του οποίου επέστρεψε ο οίκος μετά από απουσία σχεδόν δύο ετών – και μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της Gucci Love Parade στο Los Angeles- συγκεντρώνοντας στο front row του διάσημους (Rihanna και ASAP Rocky, Serena Williams, Jared Leto, Chiara Ferragni και Fedez κ.ά) από κάθε σημείο του πλανήτη. Βασικό χαρακτηριστικό του σκηνικού που φιλοξένησε το catwalk ήταν οι παραμορφωτικοί καθρέφτες που είχαν στηθεί τριγύρω και μαρτυρούν την έμπνευση του Michele πίσω από τη συλλογή στην οποία δίνει το όνομα "Exquisite Gucci".

Στις σημειώσεις του για τη συλλογή γράφει: "Αξιοποίησα τη μεταφορά του μαγικού καθρέφτη για να προσεγγίσω τη φαντασμαγορική δύναμη της μόδας. Μία ιερή δύναμη που ακτινοβολεί από την επιφάνεια των υφασμάτων. Και εδώ πάνω δουλεύω, σ' αυτή την απτή επιφάνεια, μέσω αναφορών που διασταυρώνονται, εναλλαγών, ασαφειών και καιρών, και μπολιασμάτων. Κόσμοι και νοήματα που αντιπαραβάλλονται. Μεταβάλλοντας τη σταθερότητα της αντίληψης. Χειραγωγώντας και μεγεθύνοντας την ύπαρξη. Μέσα απ' αυτές τις παρεμβολές, θέλω να γιορτάσω τα ρούχα ως πραγματικά οπτικά εργαστήρια: μαγικές μηχανές που μπορούν να γεννήσουν παραμύθια μεταμορφώσεων και επαναλαμβανόμενης απόλαυσης".

Gucci Exquisite  | Η συλλογή που ανεβάζει επίπεδο το sporty chic
ASAP Rocky & Rihanna

Η συλλογή

Η FW'22 συλλογή Gucci ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με τη Gucci Aria όταν logos, iconic σχέδια και signature σιλουέτες των οίκων Gucci και Balenciaga (τότε) μπήκαν στο "hacking lab" του Alessandro Michele φέρνοντας κάτι εντελώς καινοτόμο στη luxury fashion. Αυτή τη φορά, είναι οι ρίγες και το "τριφύλλι" της adidas που εμφανίζονται σε κομψά κοστούμια, μπερέδες, tailored παντελόνια και σακάκια, κάπες, τακούνια παπουτσιών, μεταξωτές μπαντάνες, πλεκτές μπαλακλάβες, sporty φορέματα, ένα σατέν βικτοριανό high neck φόρεμα, αλλά και στο εντυπωσιακό κορσέ με φερμουάρ που ολοκληρώνει ένα από τα κορυφαία looks της συλλογής: το μαύρο βελούδινο νυφικό με πέπλο που παρουσιάστηκε στο τέλος του show. 

Gucci FW'22

Τα ανδρικά looks ήταν κυρίαρχα στην κολεξιόν, αλλά ακόμα κι αν υπερείχαν αριθμητικά, η αλήθεια είναι ότι η μόδα που συστήνει ο Alessandro Michele ξεπερνάει τους περιορισμούς των φύλων. Πού σημαίνει ότι κάθε look, χάρη στις σιλουέτες, τα χρώματα, τα prints, τα ιδιαίτερα αξεσουάρ, και χάρη στο μπόλιασμα με τη διαχρονικά unisex sporty αισθητική, μπορεί να απευθύνεται εξίσου σε γυναίκες και άνδρες. 

H συλλογή "Exquisite Gucci" είχε και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες συστάσεις να κάνει στη μόδα της σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2022: τις λεπτές μαύρες γραβάτες ως βασικό αξεσουάρ σε πολλά σύνολα με πουκάμισα και σακάκια, τα σακάκια χωρίς γιακάδες ή χωρίς το ένα μανίκι (one-shoulder blazers;), τις φαρδιές ζώνες, τις metallic καμπαρντίνες, τους συνδυασμούς διαφορετικών μοτίβων (ρίγες με καρό, φλοράλ με ρίγες), τις κάπες για άντρες, τα δερμάτινα σακάκια με καρφάκια και τρουκς, τα λαμέ κοστούμια και τα καλσόν από δαντέλα. 

Φυσικά, ανάμεσα στα παπούτσια συναντάμε κλασικά αθλητικά adidas σχέδια που υιοθετούν την αισθητική του οίκου, ενώ την εμφάνισή της κάνει και η scaled-up εκδοχή της Gucci Diana tote με λογότυπο adidas. 

Δείτε το show του οίκου Gucci: 

Τα looks 

Gucci FW'22 | Η συλλογή που ανεβάζει επίπεδο το sporty chic

Gucci FW'22

Gucci FW'22

Gucci FW'22

Gucci FW'22

Gucci FW'22

Gucci FW'22

Gucci FW'22

Gucci FW'22

Gucci FW'22

Gucci FW'22

Gucci FW'22

Gucci FW'22

Gucci FW'22

Gucci FW'22

Gucci FW'22