Trench Coat Season ON | 10 καμπαρντίνες που ταιριάζουν τέλεια με τα πάντα

Το απαραίτητο πανωφόρι της άνοιξης που μετρά πολλές δεκαετίες παρουσίας στη μόδα.

Με μία πορεία ζωής που μετρά περίπου 140 χρόνια, η καμπαρντίνα έχει αποδειχθεί σωτήριο κομμάτι για κάθε γυναίκα ανεξαρτήτου ηλικίας, στιλ και lifestyle. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε το 1879 με μία δημιουργία του Thomas Burberry, ιδρυτή του γνωστού οίκου με τη μακρά πορεία στη βιομηχανία της μόδας. Ο δημιουργός χρησιμοποίησε ένα αδιάβροχο ύφασμα και συγκεκριμένο το βαμβάκι γκαμπαρίνης για να δημιουργήσει ένα αδιάβροχο πανωφόρι που θα τον βοηθούσε να κινείται εύκολα στο βροχερό Λονδίνο.

Διαβάστε Επίσης

Αυτή η πρώτη καμπαρντίνα κέρδισε βραβείο ευρεσιτεχνίας, γράφοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας. Στη συνέχεια, την καμπαρντίνα φόρεσε ο βρετανικός στρατός το 1901 και γενικά οι στρατιώτες στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο. Ο λόγος ήταν πως το υλικό της ήταν πολύ ανθεκτικό.

Από τότε μέχρι σήμερα, η καμπαρντίνα συνεχίζει να γράφει τη δική της ιστορία, αφού όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν ανακυκλώνονται οι τάσεις της μόδας, καταφέρνει πάντα να κερδίζει στη μάχη του στιλ. Πρόκειται για ένα κομμάτι που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτου ηλικίας και στιλ, ενώ μπορεί να φορεθεί με άπειρους τρόπους στη διάρκεια του χρόνου. Εάν χρειαζόταν ωστόσο να επιλέξουμε μία εποχή που αυτό το τόσο ιδιαίτερο πανωφόρι είναι must have, αυτή θα ήταν δίχως αμφιβολία η άνοιξη.

Εάν ξεχωρίζουμε κάτι διαφορετικό στην τρέχουσα σεζόν είναι πως η καμπαρντίνα έχει αποκτήσει έναν αέρα ανανέωσης μέσω των χρωμάτων. Εκτός από το διαχρονικό μπεζ, το λευκό και το μπλε, τα έντονα και pastel χρώματα όπως το ροζ, το κόκκινο, το ροζ συνδυάζονται με το εν λόγω πανωφόρι και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στο styling, οι καμπαρντίνες συνδυάζονται εύκολα με τα πάντα. Με φούστες και φορέματα κάθε μήκους, με τζιν παντελόνια και ολόσωμες φόρμες, κάνοντας το καθημερινό ντύσιμο πιο εύκολο και πρακτικό.

Editor's Picks

Oversized καμπαρντίνα Zara

Καμπαρντίνα Totême

Καμπαρντίνα Burberry

Καμπαρντίνες με logo στη ζώνη Valentino

Double breasted καμπαρντίνα Balenciaga

Καμπαρντίνα Ulla Johnson

Καμπαρντίνα με ντένιμ μανίκια Chloé

Καμπαρντίνα Acne Studios

Καμπαρντίνα H&M

Καμπαρντίνα Max Mara