Πρίγκιπας Κάρολος | O πιο στενός συνεργάτης του παραιτήθηκε μετά από 40χρόνια εξαιτίας της ανάμειξής του σε σκανδάλο

Η Michael Fawcett ήταν το δεξί χέρι του πρίγκιπα και εργαζόταν για τη βασιλική οικογένεια από το 1981.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Michael Fawcett, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρίγκιπα Καρόλου, παραιτήθηκε μετά από 40 χρόνια από τον ρόλο του διευθυντή του φιλανθρωπικού οργανισμού του πρίγκιπα, εξαιτίας του σκανδάλου δωροδοκιών που εμπλέκει το όνομά του.

Ο Fawcett ήταν το δεξί χέρι του Καρόλου, όμως αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν το όνομά του αναμείχθηκε σε σκάνδαλο σχετικά με την συμφωνία που είχε κάνει με Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Fawcett το 2016 είχε συμφωνήσει με τον Mahfouz Marei Mubarak να του δοθεί βρετανική υπηκοότητα και ο τίτλος του Ιππότη με αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό που θα δινόταν σε μορφή δωρεάς.

Ο Fawcett εκτός από τον φιλανθρωπικό οργανισμό του Καρόλου, συνεργαζόταν μαζί του και μέσω της εταιρείας του Premier Mode για τη διοργάνωση εκδηλώσεων εκ μέρους του πρίγκιπα, όπως ήταν το γαμήλιο πάρτι του Καρόλου και της Καμίλα το 2005. Μέχρι την παραίτησή του, ο Fawcett θεωρούταν ένας από τους πιο δυνατούς άντρες στην "αυλή” του διαδόχου αφού λέγεται ότι εκτελούσε και χρέη συμβούλου επηρεάζοντας τον πρίγκιπα σε πολλές αποφάσεις του. Πλέον τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ένα άνθρωπο που "παραιτήθηκε και δεν θα επιστρέψει. Έχει χάσει 30 κιλά και είναι σκιά του παλιού εαυτού του” αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail.

Ποιος είναι ο Michael Fawcett

Ο Fawcett ξεκίνησε να εργάζεται για τη βασιλική οικογένεια το 1981. Γρήγορα μεταφέρθηκε στο γραφείο του πρίγκιπα της Ουαλίας και ανέβηκε τις βαθμίδες μέχρι που έγινε προσωπικός συνεργάτης του. Σύμφωνα με τους Times, ο Κάρολος είχε πει κάποια στιγμή "μπορώ να τα καταφέρω χωρίς τη βοήθεια κανενός, εκτός του Michael”.

To 1998 είχε παραιτηθεί όταν τον είχαν κατηγορήσει για bullying συναδέλφων του. Τότε είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε επανατοποθετηθεί ως προσωπικός βοηθός του πρίγκιπα μέσα σε μια εβδομάδα. Το 2003 είχε παραιτηθεί ξανά όταν είχε κατηγορηθεί ότι πούλησε δώρα που δεν ήθελε ο Κάρολος. Η εσωτερική έρευνα που είχε γίνει είχε σχολιάσει μόνο τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το γραφείο του Καρόλου.

Μετά την πρόσφατη ανάμειξη του ονόματός του στο σκάνδαλο, το Clarence House ανακοίνωσε επίσημα ότι η είδηση ήταν "ένα μεγάλο σοκ” και πως ο πρίγκιπας Κάρολος "δεν γνώριζε για τη φημολογούμενη συμφωνία ή τη χορήγηση βρετανικής υπηκοότητας με αντάλλαγμα κάποιας δωρεάς σε φιλανθρωπικό οργανισμό του”.

Διαβάστε Επίσης