Το φιλί του νέου βασιλιά της Δανίας Frederik IX στη βασίλισσά του

Η τρυφερή κίνηση που βάζει οριστικά τέλος στα σενάρια για κρίση στον γάμο του ζευγαριού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Δανία γιορτάζει σήμερα το νέο της βασιλιάς, Frederik IX, ο οποίος διαδέχτηκε τη μητέρα του βασίλισσα Margrethe. Η Margrethe ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την παραίτηση της μετά από 52 χρόνια στον θρόνο την Πρωτοχρονιά και σήμερα, 14 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε το τελετουργικό με το οποίο επίσημα παρέδωσε τον θρόνο στον γιο της. 

Το νέο βασιλιά ανακοίνωσε στους Δανούς, σύμφωνα με το εθιμοτυπικό, η πρωθυπουργός της Δανίας, Mette Frederiksen, από το μπαλκόνι του Christiansborg Palace. Στη συνέχεια, ο νέος βασιλιάς απηύθυνε λόγο στους Δανούς που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Παλάτι και κάλεσε στο μπαλκόνι τη σύζυγό του, βασίλισσα πλέον Mary, και τα παιδιά τους. Η οικογένεια χαιρέτησε μαζί το πλήθος που επευφημούσε. Το πιο τρυφερό στιγμιότυπο, ωστόσο, ήρθε τη στιγμή που ο βασιλιάς Frederik δίνει ένα θερμό φιλί στη σύζυγό του, Mary, με το πλήθος να ξεσπά σε χειροκροτήματα. 

Το φιλί του νέου βασιλιά της Δανίας Frederik IX στη βασίλισσά του

Το φιλί αυτό θα μπορούσε να είναι εντελώς "αθώο" και φυσιολογικό, όμως είναι ακόμα νωπός ο απόηχος από το ερωτικό σκάνδαλο που ξέσπασε με πρωταγωνιστή τον Frederik. Τον περασμένο Νοέμβριο, κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο νέος βασιλιάς, τότε ακόμα πρίγκιπας, διατηρούσε δεσμό με μία socialite Μεξικανικής καταγωγής, η οποία ωστόσο αρνήθηκε κάτι τέτοιο. Η βασιλική οικογένεια δεν σχολίασε ποτέ τις φήμες αυτές, πολλοί, ωστόσο, θεωρούν ότι η ξαφνική παραίτηση της Margrethe ήταν μία κίνηση για να σώσει τον γάμο του γιου της και να κρατήσει τη λαοφιλή Mary στην οικογένεια. 

frederik mary kiss

Ο Frederik και η Mary παντρεύτηκαν το 2004 μετά από ένα ειδύλλιο που έχει περιγραφεί ως "βγαλμένο από τα παραμύθια" - καθώς η νέα βασίλισσα δεν προέρχεται από κάποια βασιλική ή αριστοκρατική οικογένεια. Μεγάλωσε την Αυστραλία και εργαζόταν ως στέλεχος σε διαφημιστική εταιρεία πριν γνωρίσει τον πρίγκιπα που έμελλε να την κάνει βασίλισσα.