Η πριγκίπισσα Leonor θα λάβει νέα αναγνώριση

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Νησιωτικό Συμβούλιο της Μαγιόρκα, σε μία ασυνήθιστη κίνηση, ετοιμάζεται να εκχωρήσει μια ξεχωριστή διάκριση στην πριγκίπισσα Leonor. Η πρωτοβουλία, που ήταν πρόταση της Εθνικής Μοναρχικής Αδελφότητας της Ισπανίας, επιδιώκει να ονομάσει τη διάδοχο του θρόνου ως "επίτιμη κόρη" των εμβληματικών νήσων των Βαλεαρίδων.

Αυτή η αναγνώριση δεν υπογραμμίζει μόνο τους ισχυρούς δεσμούς της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας με τη Μαγιόρκα αλλά τιμά και τη στοργή και τον θαυμασμό που νιώθει η τοπική κοινότητα για τη νεαρή πριγκίπισσα

Η πρόταση της διάκρισης αυτή έχει παρουσιαστεί σε όλα τα πολιτικά κόμματα που απαρτίζουν το Νησιωτικό Συμβούλιο, αναζητώντας την συλλογική στήριξή τους. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Μοναρχικής Αδελφότητας της Ισπανίας, José Fernández η διαδικασία έχει αναπτυχθεί σε ένα φιλικό και συνεργατικό περιβάλλον. 

Πότε θα λάβει η πριγκίπισσα Leonor την αναγνώριση

Το Νησιωτικό Συμβούλιο της Μαγιόρκα, που απαρτίζεται από 33 συμβούλους, ετοιμάζεται να ψηφίσει σε μία προσεχή προγραμματισμένη συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο. 

Μόλις η πρόταση εγκριθεί, η επίσημη διάκριση θα αποδοθεί στους εορτασμούς της Ημέρας της Μαγιόρκα στις 12 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή τιμάται η άφιξη του βασιλιά Jaume I στη Madina Mayurqa το 1229 και καθιερώθηκε πρόσφατα ως η νέα μέρα εορτασμού. 

Το Παλάτι έχει ενημερωθεί για την πρωτοβουλία και όπως έχει επιβεβαιωθεί από τον πρόεδρο της Αδελφότητας "το έχουμε επικοινωνήσει στο περιβάλλον του βασιλιά. Είναι ενήμεροι για αυτό". 

Τι συμβολίζει το "επίτιμη κόρη"

Η κίνηση αυτή τιμά την πριγκίπισσα Leonor αλλά επίσης ενδυναμώνει τους δεσμούς της ισπανικής μοναρχίας με το νησί. 

Η διάκρισή της  ως "επίτιμη κόρη" δίνεται παραδοσιακά σε επιφανείς προσωπικότητες που έχουν σημαντική συμβολή στον πολιτισμό, την κοινωνία ή την ευημερία της κοινότητας. 

Το 2016 ο συγγραφέας και νικητής βραβείου Νόμπελ Camilo José Cela έλαβε την ίδια τιμή αναδεικνύοντας το κύρος που συνοδεύεται με την διάκριση. 

Διαβάστε Επίσης