Πριγκίπισσα Leonor | Το μεγάλο δώρο που θα της κάνει ο πατέρα της

Ένα σύμβολο ανεξαρτησίας είναι αυτό που θα λάβει η πριγκίπισσα Leonor από τον βασιλιά Felipe.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Leonor ενηλικιώθηκε και αυτό έχει φέρει μαζί του μια σειρά από ευθύνες για τον μελλοντικό της ρόλο. Παράλληλα όμως της έχει δώσει και μία σειρά από προνόμια που ανήκουν στην ενήλικη ζωή. Από τα πρώτα πράγματα που απέκτησε κλείνοντας τα 18 ήταν το δίπλωμα οδήγησης, ένα δείγμα προς το μονοπάτι της προσωπικής της ανεξαρτησίας. Η σημαντική αυτή στιγμή για τη ζωή της πρωτότοκης κόρης του βασιλιά Felipe και της βασίλισσας Letizia έκανε τον πατέρα της να ετοιμάσει ένα συμβολικό δώρο.

Το πρώτο αυτοκίνητο της πριγκίπισσας Leonor

Με την άφιξη του καλοκαιριού και τις καθιερωμένες διακοπές στην Μαγιόρκα, όπου παραθερίζει κάθε χρόνο η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, ο βασιλιάς Felipe θα δώσει στην πριγκίπισσα Leonor ένα ξεχωριστό δώρο: το πρώτο της αυτοκίνητο.

Δεν είναι οποιοδήποτε αυτοκίνητο αλλά ένα όχημα που έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για την οικογένεια. Το αυτοκίνητο είναι ένα ανοιχτό καφέ Seat Ibiza και είναι οικογενειακή κληρονομία αφού ο βασιλιάς Felipe το έλαβε από τον πατέρα του, Χουάν Κάρλος μόλις απέκτησε κι εκείνος το δίπλωμα οδήγησής του.

Ένα οικογενειακό κειμήλιο

Το αυτοκίνητο, που βρισκόταν για πολλά χρόνια σε ένα γκαράζ, είναι γεμάτο από αναμνηστικά και παραδόσεις της βασιλικής οικογένειας. Αναμένεται ο βασιλιάς να αναλάβει προσωπικά να επιβλέψει τον εκσυγχρονισμό του αυτοκινήτου για να επιβεβαιώσει ότι είναι έτοιμο για να παραδοθεί στην πολυαγαπημένη κόρη του.

Το όχημα δεν είχε μόνο την αξία της χρήσης του από τον βασιλιά Felipe αλλά και του γούστου του Χουάν Κάρλος. Ήταν αναμφισβήτητα καίριας σημασίας για την εποχή της νεότητας του βασιλιά και συμβολίζει την τρέλα και την ελευθερία εκείνων των ημερών.

Ο Felipe το έλαβε μόλις έγινε 18. Στη συνέχεια παρέμεινε παρκαρισμένο σε ένα γκαράζ στη Βαρκελώνη μακριά από το φως της δημοσιότητας για πολλά χρόνια.

Το ερώτημα που γεννάται είναι πώς η πριγκίπισσα θα λάβει το δώρο που είναι γεμάτο ιστορία και συναίσθημα. Θα το υποδεχτεί ως ένα σύμβολο της οικογενειακής παράδοσης με ενθουσιασμό ή θα επιλέξει ένα πιο νέο μοντέλο, δεδομένης της νέας εποχής; Ό,τι και να επιλέξει πάντως, το Seat Ibiza του πατέρα της θα παραμείνει ένας θησαυρός μεγάλης συναισθηματικής αξίας, μια γέφυρα ανάμεσα στις γενικές της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας.

Διαβάστε Επίσης