Χουάν Κάρλος | Η υγεία του είναι εύθραυστη - Ο βασιλιάς Felipe δεν θέλει να πεθάνει μακριά από την Ισπανία

Οι αποκαλύψεις που κάνει γνωστός δημοσιογράφος για την υγεία του Χουάν Κάρλος.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η υγεία του Χουάν Κάρλος είναι το θέμα που συζητιέται έντονα τα τελευταία χρόνια και προκαλεί ανησυχία. Ο 86χρονος ζει μακριά από τη χώρα του αλλά ο βασιλιάς Felipe δεν θέλει ο πατέρας του να πεθάνει μακριά από την Ισπανία. 

Ο γνωστός δημοσιογράφος Jaime Peñafiel, που είναι ο νούμερο ένα εχθρός της βασίλισσας Letizia, μοιράστηκε αποκαλυπτικές πληροφορίες για το ζήτημα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον ισπανικό λαό. Είναι ο δημοσιογράφος που εξέθεσε στο πρόσφατο βιβλίο του την φερόμενη εξωσυζυγική σχέση της βασίλισσας της Ισπανίας.

Η υγεία του Χουάν Κάρλος ανησυχεί τον βασιλιά Felipe

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υγεία του Χουάν Κάρλος είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του βασιλιά Felipe. O Jaime Peñafiel υποστηρίζει ότι ο πρώην βασιλιάς "είναι σε πολύ κακή κατάσταση και θα μπορούσε να πεθάνει ανά πάσα στιγμή". Αυτή η συνθήκη έχει ανησυχήσει τον γιο του που έχει αρνηθεί να του επιτρέψει να γυρίσει στην Ισπανία. 

Ο δημοσιογράφος επιβεβαιώνει ότι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Λονδίνο, ο Χουάν Κάρλος ενημέρωσε τον γιο του για τα σοβαρά προβλήματα υγείας το οποίο τον στεναχώρησε. 

Ο Jaime Peñafiel κατακρίνει την συνθήκη του Χουάν Κάρλος περιγράφοντάς την ως "αδικία" και "κακομεταχείριση". Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο πρώην μονάρχης δεν έφυγε από την Ισπανία με δική του επιθυμία, την ημέρα της γέννησης της πριγκίπισσας Leonor, αλλά εξορίστηκε από τον γιο του. 

Αποκάλυψε ότι ο βασιλιάς και ο πατέρας του είχαν μια έντονη διαφωνία που κατέληξε με τον Χουάν Κάρλος να κλαίει, αφού του είχε απαγορευτεί να παραμείνει στη Μαδρίτη. "Αν πεθάνει στην εξορία, ο Felipe θα κλαίει με πικρά δάκρυα σε όλη του τη ζωή" ανέφερε. 

Ο δημοσιογράφος αναφέρει πως η μοναξιά που βίωσε ο Χουάν Κάρλος τα τελευταία χρόνια επιδείνωσε την υγεία του, αυξάνοντας το ρίσκο ενός μοιραίου τέλους μακριά από την Ισπανία. 

Ο ίδιος υπήρξε πάντα επικριτής του Felipe και της Letizia και επιβεβαιώνει ότι "Ο Χουάν Κάρλος είναι ο καλύτερος βασιλιάς που υπήρξε στην ισπανική μοναρχία τα τελευταία 38 χρόνια". "Είναι άδικο που σήμερα είναι στην εξορία" τόνισε. 

Διαβάστε Επίσης