Βασιλιάς Felipe | Η χειρονομία του προς τον Χουάν Κάρλος που έγινε viral

Στο προσκήνιο βρέθηκε και πάλι η σχέση του βασιλιά Felipe με τον πατέρα του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να τιμήσουν τη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από τον θάνατό του. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Windsor. Πολλές ήταν η απουσίες που σχολιάστηκαν ενώ συζητήθηκαν και πολλές από τις παρουσίες. Μία από αυτές ήταν και η εμφάνιση του Χουάν Κάρλος με τον γιο του βασιλιά Felipe. 

Η viral χειρονομία του βασιλιά Felipe 

Ο βασιλιάς της Ισπανίας συνοδευόταν και από τη σύζυγό του, βασίλισσα Letizia αλλά και τη μητέρα του Σοφία της Ισπανίας, την αδερφή του εκλιπόντος. Αυτό που έγινε viral όμως ήταν η χειρονομία του Felipe στον πατέρα του.

Κατά την είσοδο αλλά και την έξοδό τους από τον ναό ο 56χρονος μονάρχης έτεινε το χέρι του για να στηρίξει τον Χουάν Κάρλος που αντιμετωπίζει δυσκολίες στο περπάτημα και κινείται με τη βοήθεια ενός μπαστουνιού. 

Βασιλιάς Felipe | Η χειρονομία του προς τον Χουάν Κάρλος που έγινε viral

Η κίνηση αυτή έφερε ξανά στο προσκήνιο την περίπλοκη σχέση του βασιλιά Felipe και του Χουάν Κάρλος. 

Η σχέση πατέρα γιου 

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο Juan Carlos I, the King in the Desert του Ισπανού δημοσιογράφου Alejandro Entrambasaguas που ανέλυσε το τι συμβαίνει ανάμεσα σε πατέρα και γιο όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Ο τέως μονάρχης της Ισπανίας μετακόμισε μόνιμα, τον Αύγουστο του 2020, στο Άμπου Ντάμπι. Παρά τις δυσκολίες όμως, όπως σημειώνει ο συγγραφέας, οι σχέσεις πατέρα και γιου παραμένουν δυνατές. 

Μια σημαντική στιγμή για τους δύο τους ήταν η ιδιωτική επίσκεψη που έκανε ο Felipe στον Χουάν Κάρλος το 2023 στο Άμπου Ντάμπι. Ο Ισπανός βασιλιάς εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του ταξιδιού του για την κηδεία του σεΐχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να δει και τον πατέρα του. Η συνάντηση αυτή δημιούργησε το κατάλληλο έδαφος για την προσωρινή επιστροφή του Χουάν Κάρλος στην Ισπανία, λίγες εβδομάδες αργότερα. 

Διαβάστε Επίσης