Γιατί το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο άργησε έναν μήνα

Η ακύρωση της παρουσίας του πρίγκιπα William την τελευταία στιγμή και royals που τίμησαν τη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Κάτι παραπάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα του θανάτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου -έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2023 σε ηλικία 82 ετών. Η οικογένειά του τίμησε τη μνήμη του κάνοντας έναν μνημόσυνο, στο Τατόι, σε στενό κύκλο.

Αμέσως μετά ήταν προγραμματισμένο να γίνει και μία ακόμη τελετή στο Λονδίνο για τους royals της Ευρώπης με τους οποίους η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου συνδέεται με συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς. Ωστόσο, το μνημόσυνο στη βρετανική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε με έναν μήνα καθυστέρηση

Ο λόγος που καθυστέρησε το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου 

Η τελετή μνήμης έλαβε χώρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Windsor. Εκεί όπου έχουν πραγματοποιηθεί μερικές από τις πιο σημαντικές τελετές για τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Η μεταφορά της ημερομηνίας συνδέεται με τις εξελίξεις σχετικά με την υγεία της Kate Middleton και του βασιλιά Καρόλου. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε σοβαρό χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα στα μέσα Ιανουαρίου και λίγο αργότερα ο Βρετανός μονάρχης σε επέμβαση προστάτη. Μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο η 42χρονη πριγκίπισσα αναρρώνει στην κατοικία της στο Windsor ενώ ο 75χρονος μονάρχης ακολουθεί θεραπεία για τον καρκίνο η διάγνωση του οποίο έγινε γνωστή αμέσως μετά το εξιτήριό του από το The London Clinic.

Η ακύρωση της παρουσίας του πρίγκιπα William

Η κατάσταση της υγείας τους είναι και ο λόγος που δεν μπόρεσαν να είναι στο μνημόσυνο η Kate Middleton και ο βασιλιάς Κάρολος. Την τελευταία στιγμή ακύρωσε την παρουσία του και ο πρίγκιπας William που επρόκειτο μάλιστα να διαβάσει κι έναν λόγο για τον νονό του. Το καθήκον αυτό ανέλαβε ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την απουσία του. Το Παλάτι του Κensington έσπευσε να εξηγήσει με ανακοίνωσή του ότι η Kate Middleton "τα πάει καλά" με την ανάρρωσή της έτσι ώστε να μη γίνουν σχετικοί συνειρμοί. 

Ποιοι royals βρέθηκαν στο μνημόσυνο στο Λονδίνο 

Την οικογένεια εκπροσώπησε στην τελετή η βασίλισσα Καμίλα η οποία έφτασε συνοδευόμενη από τη χήρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία. Παρόντες ήταν επίσης ο πρίγκιπας Andrew, η Sarah Ferguson, οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, οι Mike και Zara Tindall καθώς και η πριγκίπισσα Άννα που είχε εκπροσωπήσει την οικογένεια και στην κηδεία που έγινε στην Ελλάδα πριν από έναν χρόνο.

Από την Ισπανία ταξίδεψαν επίσης η βασίλισσα Letizia και ο βασιλιάς Felipe ενώ την οικογένεια εκπροσώπησε και ο Χουάν Κάρλος. 

Διαβάστε Επίσης