Χουάν Κάρλος | Η πραγματική σχέση με τον γιο του, βασιλιά Felipe

Πώς έχει επηρεάσει τα πράγματα η πολυετής απουσία του Χουάν Κάρλος;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένα νέο βιβλίο με τον τίτλο Juan Carlos I, the King in the Desert του Ισπανού δημοσιογράφου Alejandro Entrambasaguas ρίχνει φως στην περίπλοκη σχέση του Χουάν Κάρλος με τον γιο του, βασιλιά Felipe.

Ο τέως μονάρχης της Ισπανίας μετακόμισε μόνιμα, τον Αύγουστο του 2020, στο Άμπου Ντάμπι. Παρά τις δυσκολίες όμως, όπως σημειώνει ο συγγραφέας, οι σχέσεις πατέρα και γιου παραμένουν δυνατές. 

Το μήνυμα του Χουάν Κάρλος στον βασιλιά Felipe

Όταν ο Χουάν Κάρλος επέστρεψε για λίγο στην Ισπανία τον Μάιο του 2022 για να πάρει μέρος στη ρεγκάτα, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να στείλει μήνυμα στον Felipe

O  Alejandro Entrambasaguas υποστηρίζει ότι σε αυτό του έλεγε: "Ενόψει της επιστροφής μου στα ισπανικά εδάφη το πρώτο μου τηλεφώνημα ήταν σε εσένα αλλά δεν μου απάντησες. Σου στέλνω αυτό το μήνυμα για να σου πω ότι είμαι ήδη στην Ισπανία"

Αυτό φανερώνει πως παρά τη φυσική απόσταση ανάμεσά του, ο συναισθηματικός δεσμός τους παραμένει δυνατός. Η απόσταση αυτή, σύμφωνα με τον συγγραφέα, έχει ενισχύσει τις σχέσεις της οικογένειας. 

Η πραγματική σχέση πατέρα και γιου 

Τα τηλεφωνήματα είναι συχνά ανάμεσα στον Χουάν Κάρλος και τον βασιλιά Felipe. Ο πατέρας περιγράφει στον γιο του ιστορίες από τη ζωή του στο Άμπου Ντάμπι και ο γιος μοιράζεται όλα τα νέα από την κατάσταση στην Ισπανία. 

Μια σημαντική στιγμή για την σχέση τους ήταν η ιδιωτική επίσκεψη που έκανε ο Felipe στον Χουάν Κάρλος το 2023 στο Άμπου Ντάμπι. Ο Ισπανός βασιλιάς εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του ταξιδιού του για την κηδεία του σεΐχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να δει και τον πατέρα του. 

Ήταν αυτή η συνάντηση που δημιούργησε το κατάλληλο έδαφος για την προσωρινή επιστροφή του Χουάν Κάρλος στην Ισπανία, λίγες εβδομάδες αργότερα. 

Εν ολίγοις, παρά τα λογικά σκαμπανεβάσματα σε μία τέτοια σημαντική σχέση και τις εξωτερικές προσπάθειές για να τους συνετίσουν, ο δεσμός πατέρα-γιου παραμένει δυνατός και στενός, έχοντας βάση την τρυφερότητα κάθε οικογενειακής σχέσης. 

Διαβάστε Επίσης