Πόσα εγγόνια έχει ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας

Έχουμε διαπιστώσει την αδυναμία που έχει ο Χουάν Κάρλος σε ένα από αυτά, την πριγκίπισσα Leonor.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Χουάν Κάρλος υπήρξε βασιλιάς της Ισπανίας από το 1975 έως τον 2014. Στον θρόνο βρίσκεται έκτοτε ο γιος του, Felipe. 

O βασιλιάς Felipe έχει χαρίσει στον πατέρα του και τη μητέρα του, Σοφία της Ισπανίας δύο εγγόνια: την 18χρονη πριγκίπισσα Leonor και τη 16χρονη Infanta Sofia. Ο Χουάν Κάρλος έδειξε την αδυναμία που έχει στην Leonor όταν παρακολούθησε τα νέα της Τελετής Ορκωμοσίας της μέσα από το TikTok

Έχει όμως εγγόνια και από τις δύο κόρες του, την Infanta Elena και την Infanta Cristina. 

Τα παιδιά της Infanta Elena και της Infanta Cristina

Η μεγάλη αδερφή του βασιλιά Felipe γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1963 και ήταν παντρεμένη με τον Jaime de Marichalar. Από τον γάμο αυτό απέκτησε δύο παιδιά, τον Felipe και τη Victoria. 

Η αδερφή της Cristina, που γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου1965, ήταν παντρεμένη με τον Iñaki Urdangarin με τον οποίο βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά: Juan, Pablo, Miguel και Irene. 

Η σχέση που έχει ο Χουάν Κάρλος με τα εγγόνια του 

Συνολικά 8 εγγόνια έχει ο Χουάν Κάρλος και διατηρεί καλές σχέσεις με όλα τους παρά την απόσταση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω αυτής. Η οικογένεια παραμένει ενωμένη σε σημαντικές στιγμές. 

Με εξαίρεση την Leonor και τη Sofia, όλα τα εγγόνια του τον έχουν επισκεφτεί στο Άμπου Ντάμπι, την πόλη που επέλεξε για να ζήσει το 2020 έπειτα από τις οικονομικές αντιξοότητες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην Ισπανία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των δημόσιων εμφανίσεών του. 

Διαβάστε Επίσης