Little Women | Λίγο πριν οι "Μικρές Κυρίες" ξαναζωντανέψουν στη μεγάλη οθόνη οι Timothée Chalamet και Florence Pugh μιλούν για την πραγματική αγάπη

"Απλώς και μόνο επειδή οι άνθρωποι είναι κοινωνικά συμβατοί αυτό δεν σημαίνει και ότι θα έπρεπε να είναι μαζί"

Μπορεί οι "Μικρές Κυρίες" να είναι κλασικές και να έχουν διασταυρώσει τους δρόμους τους με εκατομμύρια αναγνώστες αλλά και τηλεθεατές, όμως, καθώς μεγαλώνει κανείς, συνειδητοποιεί περισσότερο το νόημα των ιστοριών που αυτές οι γυναίκες προσπαθούν πραγματικά να πουν. Πρόκειται για εκείνα τα πράγματα που πρέπει να αποφασίσουν να κάνουν και φυσικά εκείνα που πρέπει να χάσουν προκειμένου να έχουν ασφάλεια.

Η ιστορία των τεσσάρων αδερφών έχει γνωρίσει πολλές μεταφορές, τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση. Στη νεώτερη απόπειρα μεταφοράς του κλασικού μυθιστορήματος, "Little Women" της Louisa May Alcott, η ηθική αυτουργός είναι η Greta Gerwig. Η υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθέτης το 2018, έχει ήδη γνωρίσει την επιτυχία με την ταινία της "Lady Bird", και είναι βέβαιο πως δίνει μία πιο σύγχρονη ματιά στην μυθιστορηματική αυτοβιογραφία της May Alcott.

Η ιστορία της οικογένειας March: τέσσερα νεαρά κορίτσια, η καθεμία από τις οποίες είναι αποφασισμένη να ζήσει την ζωή της όπως θέλει. Στην εκδοχή της Gerwig οι Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh και Eliza Scanlen ενσαρκώνουν τους ρόλους των κοριτσιών, ο Louis Garrel υποδύεται τον Friedrich Bhaer, o Timothée Chalamet τον γείτονά τους Laurie, η Laura Dern τη Μητέρα Marmee, ο Chris Cooper τον κύριο Laurence και η Meryl Streep τον ρόλο της θείας March. Η υπόθεση ακολουθεί τα βήματα των αδερφών March, Meg, Jo, Beth και Amy, και της μητέρας τους, Marmee. Οι πέντε τους αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που έφερε ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος, με τον πατέρα τους να λείπει εργαζόμενος ως πάστορας και τις ίδιες να ζουν χωρίς οικονομικούς πόρους.

Λίγο πριν απολαύσουμε την εν λόγω μεταφορά του επικού μυθιστορήματος, οι Timothée Chalamet και Florence Pugh μίλησαν για τους Amy και Laurie ή αλλιώς αναφέρθηκαν σε έναν από τους πιο απροσδόκητους έρωτες που υπήρξαν στην ιστορία της λογοτεχνίας. 

Little Women | Λίγο πριν οι "Μικρές Κυρίες" ξαναζωντανέψουν στη μεγάλη οθόνη οι Timothée Chalamet και Florence Pugh μιλούν για την πραγματική αγάπη

Jo, Amy και Laurie 

"Απλώς και μόνο επειδή οι άνθρωποι είναι κοινωνικά ή συνειδητά συμβατοί, ή επειδή είναι συμβατοί στα νεανικά τους χρόνια, αυτό δεν σημαίνει και ότι θα έπρεπε να είναι μαζί", λέει ο Chalamet. "Η Amy και ο Laurie κάνουν πράγματα ο ένας για τον άλλον και παίζουν ο ένας με τον άλλον. Αυτό μπορεί και να μην είναι και τόσο ικανοποιητικό αμέσως, αλλά είναι με έναν μακροπρόθεσμο τρόπο. Είναι ένας υγιής και αμοιβαίος φαύλος κύκλος. Δεν είμαι ειδικός στις σχέσεις, ίσως κάποιος σύμβουλος γάμου να έλεγε ότι αυτό είναι λάθος(...). Η Amy τού δίνει κάτι άλλο, το οποίο είναι ότι τον ποθεί- τον αγαπά σε ένα διαφορετικό επίπεδο" προσθέτει η Pugh. 

Το μυθιστόρημα "Little Women" εκδόθηκε σε δύο τόμους, το 1868 και 1869, και αποτελεί μία από τις πιο γνωστές και ευρέως διαδεδομένες λογοτεχνικές ιστορίες.

Ανάμεσα σε άλλα, αξιοσημείωτες είναι οι αναφορές στις οπτικές της οικογενειακής ζωής, τον ρόλο που ασκούν οι ενήλικοι στα παιδιά, στις αδελφικές και φιλικές σχέσεις, στην κοινωνική ζωή, στο τέλος της αθωότητας, στην παράταση της εφηβείας, στα όνειρα που εγκαταλείπονται. 

Η ταινία "Μικρές Κυρίες" της Greta Gerwig, κάνει πρεμιέρα στις Η.Π.Α. ανήμερα των Χριστουγέννων ενώ στην Ελλάδα αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ