Ο Joaquin Phoenix θα φοράει το ίδιο κοστούμι σε κάθε απονομή βραβείων για φέτος

Η απόφαση του ηθοποιού να συμβάλει στη μείωση των αποβλήτων στη βιομηχανία της μόδας.

Οι celebrities συνεχίζουν να μετατρέπουν το κόκκινο χαλί στη δική τους πολιτική αρένα, χρησιμοποιώντας τη ως χώρο για να εκφράσουν τις πεποιθήσεις τους - από το #metoo μέχρι τα δικαιώματα των trans. Το τελευταίο παράδειγμα έρχεται από τον Joaquin Phoenix, ο οποίος υποσχέθηκε να φοράει το ίδιο σμόκιν Stella McCartney σε όλες τις απονομές βραβείων της φετινής σεζόν για να μειώσει τα απόβλητα - μια κίνηση που θα μπορεί να θεωρηθεί ως διαμαρτυρία στο ρόλο της μόδας για την κλιματική αλλαγή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η βρετανίδα σχεδιάστρια υποστήριξε την απόφαση του Phoenix, γράφοντας στο Twitter, "Αυτός ο άνθρωπος είναι νικητής ... φορώντας custom Stella, γιατί κάνει επιλογές για το μέλλον του πλανήτη", εξήγησε. "Επέλεξε να φορέσει το ίδιο σμόκιν για ολόκληρη την περίοδο των βραβείων για να μειώσει τα απόβλητα. Είμαι περήφανη που ένωσα τις δυνάμεις μου μαζί σου".

Vegan εδώ και πολλά χρόνια, υπέρμαχος για τα δικαιώματα των ζώων και ακτιβιστής, ο ηθοποιός φόρεσε το custom σμόκιν του το βράδυ της απονομής των Χρυσών Σφαιρών, όπου απέσπασε το βραβείο Best Actor in a Motion Picture για το ρόλο του στον Τζόκερ. Η McCartney είναι εδώ και καιρό μία από τις ηγετικές φωνές στον περιβαλλοντικό ακτιβισμό και υποστηρίζει τη βιώσιμη μόδα, σχεδιάζοντας συλλογές χωρίς τη χρήση δέρματος και γούνας αλλά με καινοτόμα, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. 

Με τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα προς συζήτηση τον περασμένο χρόνο, ο Phoenix χρησιμοποίησε τον ευχαριστήριο λόγο του για να μιλήσει σχετικά, τονίζοντας τις αυστραλιανές πυρκαγιές, οι οποίες έχουν λεηλατήσει τη χώρα. Οι Russell Crowe και Cate Blanchett χρησιμοποίησαν επίσης την ομιλία τους ως έναν τρόπο ευαισθητοποίησεις στο θέμα των πυρκαγιών, ενώ αρκετοί celebrities έχουν πάρει θέση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρόθεση του Phoenix, ωστόσο, να ενισχύσει την ακτιβιστική του δράση, δεν είχε την ίδια αξία για όλους. "Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο άσχετο είναι αυτό" απάντησε κάποιος στο post της McCartney, ενώ ένας άλλος κορόιδεψε την απόφαση του ηθοποιού: "Η ανθρωπότητα... το ίδιο σμόκιν για ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη σεζόν των βραβείων...*σκουπίζω τα δάκρυα από τα μάτια μου*".