Meghan και Harry παίρνουν σοβαρά μέτρα εναντίον των tabloids

Το ζευγάρι έστειλε μία επιστολή στην οποία ανακοινώνει πως παύει να συνεργάζεται με συγκεκριμένα Μέσα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex αποκάλυψαν πως δεν θα ασχοληθούν ξανά με τα tabloids. Το ζευγάρι έστειλε επιστολές στις The Sun, Daily Mail, Mirror και Express για να ενημερώσει ότι η ομάδα δημοσίων σχέσεών τους δεν θα απαντούν πλέον στις ερωτήσεις τους και από εδώ και στο εξής "δεν θα υπάρχει καμία μεταξύ τους συνεργασία".

Η Μeghan και ο Harry πλέον αρνούνται να "προσφέρουν τον εαυτό τους πλέον σαν "νόμισμα" για μια οικονομία που στηρίζεται σε clickbait θέματα" και κατηγόρησαν τους παραπάνω τίτλους για ιστορίες που είναι "αλλοιωμένες, ψεύτικες ή εισβάλλουν στην προσωπική ζωή του ζευγαριού χωρίς λόγο".

"Υπάρχει κόστος όταν κάνεις δουλειές με αυτόν τον τρόπο και επηρεάζει κάθε κομμάτι της κοινωνίας" αναφέρει η επιστολή, σύμφωνα με το BBC. "Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex είδαν ανθρώπους που γνωρίζουν –ακόμα και τελείως άγνωστους- να διασύρονται χωρίς λόγο, εξαιτίας όλων αυτών των κουτσομπολιών που γίνονται για το κέρδος από τις διαφημίσεις".

Το ζευγάρι πρόσφατα μετακόμισε στην Καλιφόρνια. Η απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη βασιλική οικογένεια ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο και είχε να κάνει και με το ανελέητο bullying που δέχτηκε η Meghan από τα tabloids. Ήδη έχει αποφασίσει να κινηθεί νομικά εναντίον της Mail on Sunday, η οποία είχε δημοσιεύσει ένα προσωπικό γράμμα που είχε στείλει στον πατέρα της, με σκοπό να τη δυσφημίσει. 

Μάλιστα οι δυο τους είπαν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την κριτική, αλλά αν η κριτική είναι απαραίτητη τότε θα πρέπει σίγουρα να βασίζεται σε γεγονότα. Θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με γνωστούς τίτλους και οργανισμούς προκειμένου "να αναδείξουν ζητήματα και σκοπούς που πρέπει οπωσδήποτε να δουν το φως της δημοσιότητας".

"Δεν σταματάμε το δημόσιο διάλογο, ούτε λογοκρίνουμε τα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ" συνεχίζει η επιστολή. "Τα Μέσα έχουν κάθε δικαίωμα να αναφέρουν τα γεγονότα και να έχουν και άποψη για το δούκα και τη δούκισσα του Sussex, καλή ή κακή. Απλώς δεν μπορεί να βασίζεται σε ψέματα."