O πρίγκιπας Harry έκανε μια τηλεοπτική εμφάνιση-έκπληξη

Ακολουθεί τα βήματα της Meghan.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Harry συνεχίζει να υποστηρίζει τη στρατιωτική κοινότητα και αυτή τη φορά επέλεξε να το κάνει με μια εμφάνισή του στην τηλεόραση, σε μια εκπομπή που ήταν αφιερωμένη σε επιζήσαντες βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Ο δούκας του Sussex βοήθησε να παρουσιαστούν ιστορίες στο The One Show του BBC, με αφορμή τα 75 χρόνια από την παράδοση του γερμανικού στρατού στις συμμαχικές δυνάμεις. Από τον Harry ζητήθηκε να λάβει μέρος σ’ αυτή την ιδιαίτερη εκπομπή, με ένα Zoom call που έγινε στις 5 Μαΐου, μαζί με τη χήρα του Sandy Saunders, ενός από τα μέλη του "Guinea Pig Club”, που μάλιστα ο πρίγκιπας είχε γνωρίσει στο παρελθόν. 

Το Guinea Pig Club (GPC) δημιουργήθηκε το 1941 από μια ομάδα στρατιωτικών πιλότων, με τόσο σοβαρά εγκαύματα που δέχτηκαν να υποβληθούν σε πειραματικές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις από τον Νεοζηλανδό χειρουργό Sir Archibald McIndoe. Η Maggie Wilson ήταν παντρεμένη με τον Sandy Saunders, ο οποίος είχε δεχτεί πειραματική θεραπεία στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια, και είχε περιγράψει στον Harry τις διαδικασίες που του άλλαξαν τη ζωή. 

"Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος" είπε η Maggie για τον άντρα της. "Τον έστειλαν να γνωρίσει τον McIndoe στην ανατολική Grinstead και όταν τον συνάντησε ο McIndoe του είπε "Χρειάζεσαι νέα βλέφαρα, μια κανονική μύτη και θα σου δώσω και ένα νέο στόμα για να μπορείς να φιλάς τα κορίτσια". Ο Harry χαμογέλασε, "οπότε όταν τον γνωρίσατε, αν μου επιτρέπετε, είχε μια κανονική μύτη και ωραία χείλη για φίλημα;", η Wilson γέλασε "α σίγουρα υπέροχα χείλη για φίλημα!"

Σήμερα υπάρχουν συνεργάτες του GPC social club, όπως το CASEVAC Club, που επίσης εκπροσωπήθηκε από ένα βίντεο με τους βετεράνους Dave Henson και Dave Wiseman, οι οποίοι είναι επίσης φίλοι του δούκα και έχουν συνεργαστεί μαζί του σε πολλά projects όπως οι Invictus Games. 

Ο Harry φρόντισε να τονίσει αρκετές φορές τις προσπάθειες του McIndoe και έκανε και έναν πρόλογο σχετικά με το βιβλίο "Guinea Pig Club: Archibald McIndoe and the RAF in World War II" που ειχε κυκλοφορήσει το 2018, με τον παππού του και πρώην πρόεδρο του GPC, πρίγκιπα Φίλιππο. Η ιστορία έλεγε ότι ήταν "ένας άνθρωπος με κουράγιο, συντροφικός και με καινοτόμες ιδέες. Τα μέλη του club και το ιατρικό προσωπικό έγιναν πρωτεργάτες στην επιστήμη και την αποκατάσταση. Βοήθησαν να αλλάξει η σύγχρονη ιατρική για τον στρατό και όχι μόνο, σώζοντας και προστατεύοντας τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων."

Με αυτή του την εμφάνιση ο Harry ελπίζει να ακούσει την ιστορία περισσότερος κόσμος. Είπε πως "Το The One Show επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε να ρίξω φως σε ιστορίες και βετεράνους που ο περισσότερος κόσμος μπορεί να μη γνωρίζει."