Ο Kanye West ξεκινά ένα fund για τα έξοδα του κολεγίου της κόρης του George Floyd

Οι δωρεές έρχονται μετά από κριτικές επειδή ο ράπερ παρέμεινε σιωπηλός σχετικά με το κίνημα του Black Lives Matter.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Kanye West στηρίζει τις οικογένειες των George Floyd, Breonna Taylor και Ahmaud Arbery καθώς μάχονται για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους αγαπημένους τους. Σύμφωνα με το Variety, ο West έχει δωρίσει μέχρι τώρα 2 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για την υποστήριξη των Floyd, Taylor και Arbery, και έχει επίσης δημιουργήσει ένα ταμείο για να καλύψει τα δίδακτρα για την εξάχρονη κόρη του Floyd, Gianna Floyd.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο West προσφέρθηκε επίσης να καλύψει τις νομικές αμοιβές για τις οικογένειες του Arbery και του Taylor, και υποσχέθηκε επίσης να στηρίξει οικονομικά επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρους στη γενέτειρά του στο Σικάγο.

Οι δωρεές του West έρχονται μετά από κριτικές επειδή ο ράπερ παρέμεινε σιωπηλός σχετικά με το κίνημα του Black Lives Matter. Δεν υπάρχει επίσημη δήλωση μετά τις ειδήσεις για τις δωρεές του, μόνο κάποιες λεπτομέρειες που έχουν αποκαλυφθεί μέσω του εκπροσώπου του. Και παρόλο που ο ίδιος δεν έχει εκφράσει την άποψή του, τα μέλη της οικογένειάς του - ανάμεσά τους και η σύζυγός του Kim Kardashian - έχουν μιλήσει για την ταραχώδη κατάσταση που επικρατεί στην Αμερική.