Matthew McConaughey | "Πώς μπορώ να είμαι καλύτερος ως λευκός άνδρας;"

Όλα όσα είπε στην εκπομπή Uncomfortable Conversations with a Black Man.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Matthew McConaughey ρωτήθηκε πώς μπορεί ο ίδιος ως λευκός άνδρας να βοηθήσει στη μάχη κατά του φυλετικού ρατσισμού. Ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός μίλησε στο talk show, Uncomfortable Conversations with a Black Man, για όλα όσα είναι διατεθειμένος να κάνει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Πρέπει να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει πρόβλημα, ώστε να μπορείς να το αντιμετωπίσεις", δήλωσε ο παρουσιαστής, Emmanuel Acho. "Το πρώτο βήμα για την αναγνώριση είναι να κάθεσαι σε αυτήν την καρέκλα ακριβώς απέναντι από έναν μαύρο και να λες 'Εντάξει, μπορεί να μην μιλάω για εσένα Emmanuel Acho, αλλά μπορεί να μιλάω για άτομα που μοιάζουν με εσένα'", είπε. "Πρέπει να αναγνωρίσεις τη σιωπηρή προκατάληψη, πρέπει να αναγνωρίσεις ότι θα δεις έναν μαύρο και για οποιονδήποτε λόγο, θα τον δεις περισσότερο ως απειλή από έναν λευκό άντρα - πιθανώς επειδή η κοινωνία σου είπε έτσι".

"Είμαι εδώ για να συζητήσω με τελικό στόχο να αφιερώσουμε τον χρόνο που έχουμε τώρα για να γυρίσουμε εποικοδομητικά τη σελίδα στην ιστορία μέσα από μια δίκαιη και δικαιολογημένη αλλαγή", είπε ο ηθοποιός.

Ο McConaughey ρώτησε τον Acho τι πίστευε ότι σημαίνει ισότητα. Εκείνος απάντησε ότι δεν πίστευε ότι υπήρχε στις ΗΠΑ μετά την σκλαβιά. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι η συζήτησή τους αποκάλυψε τρόπους να βλέπει τα πράγματα με μια άλλη σκοπιά. "Ναι και οι λευκοί και οι μαύροι μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά στους πρώτους ποτέ δεν συνέβη αυτό εξαιτίας του χρώματος της επιδερμίδας τους. Αυτό είναι προφανές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ