Ο πρίγκιπας Harry μιλάει για τους φόβους του σαν πατέρας σε μια ανοιχτή επιστολή

"Από τότε που έγινα πατέρας νιώθω ότι η πίεση να εξασφαλίσω στα παιδιά το μέλλον που τους αξίζει έγινε μεγαλύτερη"

HARPER'S BAZAAR TEAM

O πρίγκιπας Harry μοιράζεται τους φόβους που έχει για το γιο του, καθώς ο κόσμος διανύει μια περίοδο γεμάτη αβεβαιότητα. 

Σε μια νέα ανοιχτή επιστολή o δούκας του Sussex μιλάει για το ότι το ενδιαφέρον και η φροντίδα μας για τον πλανήτη έχει μεγάλη σημασία για τις επόμενες γενιές οι οποίες θα τον κληρονομήσουν από εμάς. Το γράμμα δημοσιοποιήθηκε στα πλαίσια της ετήσιας αναφοράς της African Parks, με την οποία ο Harry συνεργάζεται πολύ στενά. 

"Από τότε που έγινα πατέρας νιώθω ότι η πίεση να εξασφαλίσω στα παιδιά το μέλλον που τους αξίζει, ένα μέλλον με ευκαιρίες, έγινε ακόμα μεγαλύτερη" εξηγεί στο γράμμα. "Θέλω όλοι μας να μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας ότι ναι, το είδαμε να έρχεται και με αποφασιστικότητα και βοήθεια από ανθρώπους που έχουν την ίδια δέσμευση, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για τα οικοσυστήματα."

Επιπλέον έγραψε πως "ζούμε σε μια μεγάλη κρίση και η παγκόσμια πανδημία που μας ταρακούνησε, έφερε τον κόσμο σε ένα κομβικό σημείο. Οι επιστήμονες είναι σαφείς: έχουμε περίπου μία δεκαετία για να κάνουμε το σωστό πριν αποδεχτούμε τη μοίρα μας. Σ’ αυτή την πανδημία, παρόλο που πολλά είναι ακόμα άγνωστα, αποδείξεις συνηγορούν ότι πιθανόν η συμπεριφορά μας προς τη φύση να συνδέεται με το ξέσπασμα του ιού. Η βαρύτητα αυτών των προκλήσεων έρχεται στο φως, δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι."

Η Αφρική απασχολεί τον Harry ιδιαίτερα. Έχει κάνει ταξίδια στην ήπειρο για εθελοντική εργασία και επίσης έχει μεταδώσει και στη Meghan το έντονο ενδιαφέρον του για τα οικοσυστήματα. Το περασμένο φθινόπωρο το ζευγάρι είχε πάρει μαζί του και τον Archie στην περιοδεία του στην Αφρική, όπου επισκέφθηκαν και τη Botswana, το μέρος όπου λέγεται πως είχαν δώσει ένα από τα πρώτα τους ραντεβού.